Ethereum staat grote oorlog te wachten, volgens analisten

Louise de Graaf


Het Ethereum (ETH) ecosysteem telt diverse layer-2 oplossingen om de schaalbaarheid van het netwerk te vergroten. Op drukbezochte momenten kan de blockchain van Ethereum nogal onaantrekkelijk zijn voor gebruikers, met name vanwege de torenhoge vergoedingen. Gebruikers vluchten om die reden naar layer-2, en volgens blockchain-analysebedrijf Flipside zal dit het komende jaar alleen maar meer worden.


Ethereum ETF van BlackRock uitgesteld, beslissing verwacht in voorjaar

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

Strijd tussen Ethereum layer-2 netwerken

Flipside heeft in een nieuw rapport de verwachting gedeeld dat er een heuse ‘oorlog’ te wachten staat voor Ethereum.

Een nieuwe bullmarkt zou de activiteit op Ethereum een boost geven, wat logischerwijs leidt tot hogere transactiekosten. Dit geeft meer crypto-gebruikers reden om een schalingsnetwerk in gebruik te nemen. Deze schalingsnetwerken zullen het met elkaar moeten uitvechten om de meeste gebruikers naar zich toe te trekken.

In het rapport wordt het volgende geschreven:

‘’De voortdurende vraag naar kosteneffectieve alternatieven voor Ethereum, samen met het groeiende aantal L2’s die compatibel zijn met het Ethereum Virtual Machine (EVM), zal meer L2-projecten onder druk zetten om zich te richten op het verlagen van de kosten voor eindgebruikers.’’

Flipside beschouwt de concurrentiestrijd tussen de verschillende layer-2’s, zoals Polygon (MATIC), Arbitrum (ARB) en Optimism (OP), als positief.

Volgens het bedrijf zal de race om goedkopere alternatieven uiteindelijk de drempels verlagen voor toegang tot en bruikbaar van Ethereum Virtual Machine (EVM) blockchains, ‘’waardoor de groei van het aantal gebruikers wordt versneld’’.

Ethereum ETF’s

Dit jaar zal bovendien in het teken staan van de mogelijke komst van spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) voor ethereum.

Vorig jaar zomer diende grote vermogensbeheerders, waaronder BlackRock, dergelijke aanvragen in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Deze week liet de financiële waakhond weten meer tijd nodig te hebben voor de aanvraag van BlackRock.

Eind mei vallen de eerste definitieve deadlines voor de aanvragen van ARK Invest en VanEck. Het is nog allesbehalve zeker dat de SEC groen licht zal verkondigen. Het zal hoe dan ook een belangrijk punt van discussie zijn de komende maanden.


Post Views: 11Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment