Ethereum platform Aave nu ook beschikbaar op Binance’s BNB Chain

Louise de Graaf


Aave (AAVE) is één van de grootste decentralized finance (DeFi) protocollen op Ethereum (ETH). Maar de crypto-industrie is groot, daarom is er genoeg ruimte voor het netwerk om uit te breiden naar andere protocollen. Op donderdag heeft het protocol een uitbreiding naar BNB Chain bekendgemaakt.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto

Aave komt naar BNB Chain

BNB Chain (BNB) maakte op donderdag bekend dat het nu ook Aave ondersteunt. Daarmee gaat Aave andere DeFi-platformen zoals Uniswap en PancakeSwap achterna.

Het team van BNB Chain verklaarde dat de integratie een grote stap is voor de achterban van BNB Chain. Deze blockchain maakt lagere transactiekosten mogelijk voor Aave-gebruikers.

Ook is er via BNB Chain een link tussen Aave en andere op BNB Chain actieve protocollen, zoals Ambit Finance en Venus, en hebben BNB Chain-ontwikkelaars baat bij de grote hoeveelheid kapitaal op Aave. Het zou namelijk een hoop nieuwe, complexe applicaties op BNB Chain mogelijk kunnen maken.

Snelle DeFi ontwikkelingen in crypto land

Volgens DefiLlama is Aave momenteel één van de grootste decentrale handelsplatformen in de industrie, met een total value locked (TVL) van ruim 8,5 miljard Amerikaanse dollar.

Alleen stakingprovider Lido en stablecoin-uitgever Maker zijn momenteel groter, met respectievelijk 29,2 miljard dollar en 8,7 miljard dollar onder beheer. Vlak onder Aave staat op het moment van schrijven EigenLayer, met 7,9 miljard dollar aan activa. Dit netwerk is vrij nieuw en maakt staking met schuld mogelijk.

De ontwikkelingen in DeFi-land gaan erg snel. Volgens analisten zitten we weliswaar nog niet in de altseason-fase waarin altcoins het hardst stijgen, maar de blockchains zelf blijven op hoog tempo ontwikkelingen doorvoeren.

Zo is op BNB Chain onlangs een platform verschenen waarmee je toegang kunt krijgen tot nieuwe projecten door mee te doen aan staking. Ook is er voor Aave’s eigen stablecoin goed nieuws, die heeft eerder deze maand namelijk voor het eerst de beoogde stabiliteit bereikt.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment