Ethereum oprichter enthousiast over XRP in oud filmpje

Louise de Graaf


Ethereum (ETH) en Ripple staan al jaren lang in de top 5 munten op basis van marktkapitalisatie. Naast de Binance Coin (BNB) munt van crypto exchange Binance, is XRP de geduchte concurrent om de positie van ETH in te nemen. Opvallend genoeg is er een video opgedoken uit 2014 waarin Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, Ripple lijkt te prijzen.


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Vitalik Buterin positief over ripple

Op X, het voormalige Twitter, dook het filmpje op door een gebruiker met de bijnaam NerdNationUnbox. In de video noemt Buterin Ripple het “internet of value” en zegt hij specifiek dat Ethereum dit niet is. Internet of value is een concept dat oorspronkelijk door Ripple werd geopperd. Het verwijst naar een netwerk waarbij waarde (zoals geld, aandelen, obligaties, of zelfs data en informatie) net zo gemakkelijk, snel en goedkoop kan worden verzonden en ontvangen als informatie dat nu op het internet wordt gedaan.

Steven Nerayoff, die bekendstaat als Ethereum klokkenluider door zijn kritische uitlatingen over het project, stookte het vuur nog verder door te suggereren dat Buterin recent nog een X post zou hebben verwijderd. Vitalik zou XRP hebben beschreven als “ sound money” en “beter dan Bitcoin (BTC)”. Dit zou betekenen dat de Ethereum oprichter XRP als een sterke valuta ziet die niet vatbaar is voor inflatie of deflatie

Het is de vraag hoeveel gewicht we moeten toekennen aan de uitspraken in de video en de aantijgingen van Nerayoff. Het filmpje is al acht jaar oud en deed Vitalik deze uitspraken voordat de Ethereum blockchain actief werd, wat pas in juli 2015 gebeurde. 

Dalende interesse in ETH staking

Na een eerdere piek in populariteit van staking op het Ethereum netwerk, waar validators tot 46 dagen moesten wachten om deel te nemen, is er met een nieuwe wachttijd van ongeveer 2,5 uur opvallend genoeg een afname in interesse. Deze afname in concurrentie is een voordeel voor nieuwe deelnemers, die nu sneller validator nodes kunnen worden, mits ze beschikken over de vereiste 32 ETH. Ondanks de daling, blijft het totale aantal gestakete ethers indrukwekkend, met ongeveer 27,6 miljoen ETH momenteel gestaked in het netwerk.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment