Ethereum oprichter deelt roadmap voor 2024

Louise de Graaf


Ethereum (ETH) blijft evolueren met subtiele maar strategische updates voor 2024, zoals gedeeld door oprichter Vitalik Buterin. Ethereum heeft zijn focus verlegd van radicale overgangen naar een  nadruk op verfijningen binnen zijn bestaande architectuur. Deze veranderingen weerspiegelen een rijpere fase in de ontwikkeling, waarbij kleine aanpassingen grote impact hebben op de prestaties en gebruikerservaring.

Vitalik Buterin deelt visie

De kern van Ethereum’s agenda blijft verankerd rond zes cruciale componenten: de merge, de surge, de scourge, de verge, de purge en de splurge. Buterin benadrukt dat, hoewel de technische richting van Ethereum duidelijker wordt, de aanpassingen ten opzichte van de roadmap van 2023 relatief gering zijn.

De meest opvallende mijlpaal, “de merge”, heeft al plaatsgevonden in September 2022 en markeerde de transitie van een energie-intensieve proof-of-work (PoW) naar een proof-of-stake (PoS) consensus model. Dit resulteerde in een enorme vermindering van het energeiverbruik van het netwerk.

“Aangezien het technische pad van Ethereum zich blijft verstevigen, zijn er relatief weinig veranderingen.”, aldus Buterin.

Opmerkelijk is dat er in de roadmap die Buterin nu deelt bijna niets is veranderd ten opzichte van de roadmap die hij vorig jaar deelde. Hier en daar zijn wat details aangepast, maar in grote lijnen blijft de agenda hetzelfde.

Vooral de Surge is een fase waar Ethereum-gebruikers naar uitkijken. Hier zal namelijk de transactiecapaciteit van het netwerk flink op de schop gaan. Het doel is om meer dan 100.000 transacties per seconde te kunnen verwerken. Daarmee zal ook een einde komen aan de hoge transactiekosten, ofwel gas fees, die nu geregeld het netwerk teisteren.

ETH updates in 2024

Terwijl Ethereum verdergaat in 2024, ligt de nadruk op het verfijnen en verbeteren van de bestaande structuur in plaats van grote overhauls. Met een voortdurende focus op technische verbeteringen hoopt Buterin met zijn netwerk dichterbij het einddoel te komen. Dit einddoel zal een Ethereum netwerk zijn dat in elk opzicht superieur is aan wat het nu is; vele tienduizenden transacties per seconde, volledig decentraal, energie-efficiënt en nog veel meer.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment