Ethereum op vooravond van explosieve prijsstijging, volgens indicator

Louise de Graaf


De 14-week ‘relative strength index’ (RSI) indicator van ethereum (ETH) is momenteel de waarde van 70 gepasseerd. Waarom is dat zo bijzonder, vraag je je misschien af. De voorgaande keren dat dit gebeurde stond de ETH koers namelijk aan de vooravond van een gigantische opmars. Gaat dit deze keer weer gebeuren?


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Belangrijke indicator markeert prijsstijging

Eerst even een korte uitleg. Wat is de RSI indicator precies? Dit is een zogenaamde momentum indicator die de snelheid en prijsverandering van een koers uitdrukt in een getal. Een score boven de 70 wordt als hoog beschouwd, een score onder de 30 als laag, en 50 wordt als neutraal beschouwd. Boven de 70 betekent tevens dat de betreffende asset ‘overbought’ is. Dan is er dus extreem veel vraag naar het asset.

Voor het eerst sinds mei 2021 bevindt de 14-week RSI waarde van ETH zich weer boven de 70. Maar het is vooral interessant om te bekijken wanneer de ETH koers voor het laatst boven dit niveau uitkwam na een lange tijd onder deze waarde te zijn geweest.

Dit was begin november 2020. Na een lange accumulatiefase begon de crypto markt toen weer op gang te komen en ETH stond toen op ongeveer 450 dollar. Maar het moment dat de RSI-waarde boven de 70 steeg, markeerde de start van een parabolische opmars. In de 7 maanden die hierop volgde steeg de ETH koers namelijk naar 4.600 dollar. Een stijging van meer dan 900 procent.

Ook in januari 2016, februari 2017 en in december 2017 deed de ETH koers exact hetzelfde nadat de RSI-waarde de 70 passeerde. Een garantie voor een nieuwe parabolische opmars is het uiteraard niet, maar hoopvol is het zeker.

Inhaalslag van Ethereum

Een prijs rally van ETH zou overigens geen verrassing zijn. Ethereum doet het de afgelopen maanden goed, maar zeker niet zo goed als bitcoin (BTC) en verscheidene altcoins. Gaat ETH een inhaalslag maken?

Fundamenteel zou het ook geen verrassing zijn. De ontwikkelaars van Ethereum timmeren namelijk hard aan de weg. Op 13 maart zal dan ook de langverwachte Dencun upgrade worden uitgevoerd.

Een van de veranderingen die Dencun met zich mee brengt is ‘proto-danksharding’. Deze nieuwe technologie moet de transactiekosten voor Ethereum layer-2 netwerken drastisch gaan verlagen. Lees in dit artikel alles over deze nieuwe Ethereum update.

 


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment