Ethereum netwerk groeit explosief en bereikt historische mijlpaal

Louise de Graaf


Op 16 oktober bereikte Ethereum (ETH) een historische mijlpaal. De indrukwekkende barrière van 100 miljoen ‘non-zero balance’ adressen werd namelijk doorbroken. Dit blijkt uit on-chain data van IntoTheBlock. Kan ethereum dit mooie nieuws gebruiken om een nieuwe koersstijging te maken?


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Historische mijlpaal voor Ethereum (ETH)

Sinds de merge in september 2022 heeft het Ethereum netwerk een hoop nieuwe interesse gekregen. Destijds had 30 procent (57,64 miljoen van 192 miljoen) van alle adressen minimaal 1 gwei in bezit. Een gwei is de kleinst mogelijke eenheid van ethereum, vergelijkbaar met de satoshi-eenheid van bitcoin (BTC). Per 19 oktober staat die teller op 37 procent (100,07 miljoen van 270 miljoen) van alle ethereum adressen.

Dat betekent dus dat er meer dan 100 miljoen wallets zijn met ETH. Dat betekent niet dat er ook daadwerkelijk 100 miljoen verschillende bezitters zijn, handelaren kunnen immers meerdere adressen hebben. Het is desondanks een historische mijlpaal die goed nieuws voorspelt voor de toekomst.

De start van deze groei in ‘non-zero balance’ adressen komt duidelijk overeen met het moment van de merge. Toen maakte het Ethereum netwerk de transitie van een proof of work systeem naar een proof of stake systeem. Ethereum geeft zelf aan dat deze transitie de energieconsumptie van het netwerk met 99,988 procent heeft verlaagd.

De lagere energieconsumptie en de lagere transactiekosten die de merge als gevolg heeft gehad, hebben duidelijk meer investeerders aangetrokken.

Wat gaat de ethereum koers doen?

Er is dus sprake van een zeer positieve trend. Deze trend is een reflectie van de groeiende Ethereum adoptie, maar de grote vraag is of deze positieve trend zich ook kan doorvertalen naar een positieve koersstijging.

Momenteel lijkt ETH zich staande te houden boven het cruciale niveau van $1.500. Dit is, ondanks de groei van het netwerk, nog heel ver weg van de all-time high van bijna $5000. Stap voor stap zal ETH weer omhoog moeten klimmen naar deze oude piek. Data toont aan dat het grootste obstakel tussen de huidige koers en de historische piek het niveau van $1900 is.

Het grootste aandeel van de ethereum beleggers kocht namelijk ETH rond de koers van $1884. Ruim 9 miljoen investeerders kochten gezamenlijk bijna 40 miljoen ETH rond dit niveau. Mocht ethereum het hoofd boven water houden, en boven $1500 kunnen blijven, dan is $1900 dus het volgende doel waar we de ogen op kunnen richten.





Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment