Ethereum koersstijging komt niet door de ETF, zegt vermogensbeheerder

Louise de Graaf


Ethereum (ETH) presteerde opvallend sterk in de afgelopen paar weken. De koers is met bijna 40% gestegen waardoor ethereum inmiddels weer rond de $3.000 uitkomt.

De markt verwacht dat dit te maken heeft met de mogelijke goedkeuring van de eerste spot ethereum-ETF’s in de VS. Een van de aanvragers in deze ETF-race denkt echter dat een andere reden achter de stijging zit.


Ethereum ETF brengt groot gevaar met zich mee, waarschuwen analisten

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

Ethereum koers stijgt door hype over volgende update

De markt verwacht dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) eind mei haar beslissing zal bekendmaken of het een of meerdere ethereum-ETF’s zal goedkeuren.

Voordat de deadlines vallen, volgt eerst nog een ander belangrijk moment voor het Ethereum netwerk; de volgende grote netwerkupgrade.

Op 13 maart wordt de zogenaamde ‘Dencun’ update doorgevoerd op Ethereum. Grayscale Investments, de grootste crypto vermogensbeheerder ter wereld, is van mening dat de update vooral de drijfveer is voor de ethereum koersstijging.

“We geloven dat recente prijsprestaties de anticipatie van de markt op deze upgrade weerspiegelen. De Dencun-upgrade van Ethereum, gepland voor 13 maart 2024, markeert een grote vooruitgang en kan Ethereum helpen concurreren op het gebied van schaalbaarheid met snellere chains in de crypto sector voor smart contract platforms, zoals Solana.”

Dat schreef William Ogden Moore, analist bij Grayscale Research, in een nieuw rapport dat op vrijdag is gepubliceerd.

Dencun upgrade introduceert proto-danksharding op Ethereum

De kern van de Dencun-upgrade is de introductie van proto-danksharding. Deze functie heeft als doel de kosten voor layer-2 netwerken aanzienlijk te verlagen.

De update doet dit door zogeheten blobs te introduceren waarmee grote datapakketten verwerkt kunnen worden buiten de blockchain. Dit verhoogt de gegevensdoorvoer van het netwerk en vermindert de belasting op opslag.

Dit moet Ethereum competitiever maken, zegt Grayscale:

“Als Ethereum eenvoudigweg competitiever kan worden op het gebied van doorvoer en kosten, zou het zich kunnen positioneren om smart contract-toepassingen aan te trekken die hoge niveaus van veiligheid en censuurweerstand vereisen, zoals stablecoins of getokeniseerde financiële activa.”

Dat Grayscale een positief rapport over de ethereum koers uitbrengt, is geen grote verrassing. Het is namelijk een van de spelers die mee doet met de eerdergenoemde ETF-race. Het bedrijf heeft dus baat bij een stijgende ETH koers.


Post Views: 39Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment