Ethereum knalt omhoog terwijl bitcoin worstelt met ETF onzekerheid

Louise de Graaf


De crypto markt staat vandaag voornamelijk in het teken van de deadline voor de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een beslissing te nemen over de aanvragen voor een bitcoin (BTC) ETF.

Het is echter opvallend niet de bitcoin koers die vandaag aantrekt, maar het is momenteel de ethereum koers die de show steelt.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Bitcoin koers maakt duik door ETF nepnieuws

Bitcoin schoot gisteren kort naar de hoogste prijs sinds begin 2022. De koers tikte kort $48.000 aan nadat het er heel even op leek dat de SEC de eerste spot bitcoin-ETF had goedgekeurd.

Het bleek echter om een vals bericht van een hacker te gaan. Daarna zakte de koers weer net zo snel in en tikte een dieptepunt van $44.800 aan. Vooralsnog lukt het bitcoin nog niet om te herstellen en blijft hangen vlak boven de $45.000.

Naar verwachting moet de SEC vandaag nog zijn beslissing aankondigen, aangezien op 10 januari de definitieve deadline staat voor de eerste bitcoin-ETF aanvraag. Ondertussen verlagen de vermogensbeheerders hun handelskosten steeds verder.

De markt hoopt natuurlijk op een flinke stijging, maar er zijn zorgen dat de aankondiging kan leiden naar een “buy the rumour, sell the news” evenement. Er bestaat ook nog altijd een (hele kleine) kans dat de SEC de aanvragen afwijst.

Ook krijgen we morgen  de Amerikaanse inflatiecijfers binnen met de consumentenprijsindex (CPI). Wees dus voorbereid op veel volatiliteit.

Om precies te zijn komt de BTC koers op het moment van schrijven uit op $ 45.391op Bybit powered by Satos en €41.382 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 3,5% in de min.

Ethereum knalt omhoog in rode crypto markt

De top 100 grootste cryptomunten kleuren voornamelijk rood vandaag. Solana (SOL) zakt  met 6% en injective (INJ) en stacks (STX) verliezen zelfs ongeveer 12% van hun waarde.

Daar zijn wat uitzonderingen op. Momenteel trekt ethereum (ETH) vooral de aandacht op de cryptomarkt. In een zee van rode koersen staat de ETH koers vandaag meer dan 8% in de plus.

De ETH koers tikte zojuist de $2.445 aan, de hoogste prijs sinds mei 2022. De reden voor de sterke stijging lijkt ironisch genoeg ook met een ETF, maar dan voor ethereum.

Blackrock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, heeft namelijk ook een aanvraag voor een spot ethereum-ETF ingediend en de hype hieromtrent begint langzamerhand tractie te krijgen.

Ondertussen trekt ethereum ook andere tokens mee die op hetzelfde netwerk staan, waaronder voornamelijk DeFi-tokens.

Zo stijgt aave (AAVE) met 9%, synthetix (SNX) met 12% en maker (MKR) al met 13%.

Optimism (OP) gooit er nog een schepje bovenop en stijgt met 17%. Arbitrum (ARB) schiet zelfs met 18% omhoog en lido (LDO) staat maar liefst 22% in de plus. Rocket pool (RPL) is de grote winnaar vandaag uit de top 100 en stijgt met 24% naar $33,5.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag 90.000 LUNC. Meld je vandaag aan 🚀

Bitvavo geeft 10 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten.

Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Hulp nodig met crypto handel?

In onze Premium omgeving vind je ons uitgebreide handelsplan met alle laatste updates. Als premium lid betreed je een veilige plek waar handelaren van elk niveau kennis uitwisselen. Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen in technische analyse.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment