Ethereum ETF’s presteren slecht; tijd om terug te keren naar bitcoin?

Louise de Graaf


Crypto-analisten kijken al een tijdje vol verwachting uit naar de lancering van de Ethereum (ETH) future exchange-traded funds (ETF’s). Maar nu deze fondsen gelanceerd zijn, vragen sommigen zich af of het enthousiasme wel terecht was. De prestaties van de ETF’s vallen namelijk behoorlijk tegen.

Analisten adviseren: “Keer terug naar BTC”

Analisten van groot crypto analyse-bureau K33, Anders Helseth en Vetle Lunde, waren duidelijk in een recent marktrapport: het is tijd om ethereum even te laten voor wat het is en terug te keren naar bitcoin (BTC). De handelsvolumes van de nieuwe Ether futures ETF’s bleven namelijk ver achter bij de verwachtingen. Op hun eerste handelsdag vertegenwoordigden ze slechts 0,2% van wat de allereerste Bitcoin futures ETF in oktober 2021 opbracht op diens eerste handelsdag.

De lancering van negen Ethereum futures ETF’s deze week heeft veel speculanten die er al meer dan een jaar naar uitkeken dus flink teleurgesteld. Deze ETF’s, gelanceerd door investeringsmaatschappijen als ProShares, VanEck en Bitwise, trokken bij hun introductie op 2 oktober slechts iets minder dan $2 miljoen aan, veel minder dan gehoopt, dat meldt Bloomberg.

Hoewel niet veel analisten en beleggers verwachtte dat de Ether futures ETF’s de bitcoin futures ETF’s in handelsvolume zouden evenaren, kwam de daadwerkelijke prestatie toch als een teleurstelling. Het zorgde er zelfs voor dat Lunde zijn eerdere advies aan beleggers om de allocatie in ETH te verhogen introk.

Geen grote institutionele trek in ETH

Vetle Lunde benadrukte dat de lancering van de ether futures beursfondsen een belangrijke les levert. Namelijk: “Gemakkelijkere toegang tot crypto-investeringen voor traditionele beleggers zal alleen koopdruk creëren als er significante, nog niet bevredigde vraag bestaat.” Volgens hem is dit op dit moment niet het geval voor ethereum.

Echter, bitcoin heeft potentieel juist een goedgekeurde spot ETF in het vooruitzicht, evenals de langverwachte halving, die gepland staat voor medio april 2024. Hieruit concludeerde Lunde: “De zwaartekracht in crypto ligt voorlopig bij BTC, met een veelbelovende horizon in het verschiet, wat nog steeds pleit voor agressieve accumulatie.”Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment