Ethereum ETF’s op de horizon: wat verwachten crypto experts

Louise de Graaf


De wereld van cryptocurrencies blijft evolueren met de recente goedkeuring van 11 spot bitcoin (BTC) ETFs, een ontwikkeling die vanzelfsprekend de aandacht nu richt op Ethereum (ETH). Experts en analisten zijn verdeeld over de vraag of 2024 het jaar zal zijn waarin een spot Ethereum ETF wordt goedgekeurd. Met een groeiende interesse vanuit instituten lijkt de vraag naar een dergelijke ETF aanzienlijk. Echter, de goedkeuring is geen uitgemaakte zaak.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum ETF’s en de SEC

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft zich nog niet uitgelaten over de status van ether als een security, ofwel effect, een belangrijke factor in de overweging voor een ETF-goedkeuring. De recente goedkeuring van een spot bitcoin ETF, waarbij slechts één stem de doorslag gaf, laat zien dat de weg naar goedkeuring bezaaid is met uitdagingen.

De SEC is namelijk nog niet heel erg overtuigd van de crypto sector. Er zijn nog een heleboel regulatoire obstakels die mogelijk roet in het eten kunnen gooien bij een Ethereum spot ETF.

Optimisme versus realisme

Ondanks deze onzekerheden zijn sommige experts optimistisch. Matt Kunke van GSR schat de kans op goedkeuring in mei op 75%. Hij verwijst naar de overwinning van Grayscale in het Hof van Beroep en de goedkeuring van Ethereum Futures ETF’s als indicatoren. Philippe Bekhazi van XBTO deelt dit optimisme, wijzend op de gelijkwaardige behandeling van bitcoin en ethereum op gereguleerde futuresmarkten als een positief teken. Volgens hen is een Ethereum spot ETF in 2024 dus zeer waarschijnlijk.

Aan de andere kant, biedt James Seyffart van Bloomberg Intelligence een voorzichtigere blik. Met een schatting van 60-65% voor goedkeuring, benadrukt hij dat er duidelijke argumenten zijn voor zowel een bullish als een bearish scenario.

Een kwestie van tijd?

Wat blijft is de spanning tussen de institutionele vraag en de voorzichtigheid van de SEC. Terwijl sommige experts de goedkeuring van een spot Ethereum ETF als onvermijdelijk zien, blijven er bedenkingen over de timing en de voorwaarden waaronder deze zou plaatsvinden. Voor de crypto-gemeenschap en institutionele beleggers blijft de mogelijke goedkeuring van een spot Ethereum ETF een belangrijk punt van anticipatie en speculatie. Het zou weer een buitengewoon belangrijke stap zijn in de richting van acceptatie door de traditionele wereld van finance.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment