Ethereum ETF verwacht in 2024 volgens SEC-analist

Louise de Graaf


Volgens Bloomberg ETF-analist James Seyffart is er een grote kans is dat er in 2024 een Ethereum Spot Exchange-Traded Fund (ETF) wordt gelanceerd. Dat blijkt uit een analyse van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), aldus een SEC-analist.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Ethereum ETF dit jaar

De SEC-commodity-analist, wiens naam niet is onthuld, heeft schijnbaar positieve signalen opgevangen met betrekking tot de goedkeuring van een Ethereum ETF. Deze ontwikkeling komt op een moment dat de markt voor ETF’s in de wereld van crypto steeds een gebruikelijker onderwerp wordt, met de Bitcoin ETF om de hoek.

De analist van de SEC zou het als zeer waarschijnlijk beschouwen dat de Ethereum ETF zijn debuut zal maken in 2024. Vorig jaar heeft de SEC ether (ETH) erkend als een grondstof toen ze de goedkeuring gaf voor exchange-traded funds (ETF’s) op basis van Ether-futures. Volgens Seyffart suggereert dit dat de lancering van een spot ETF-variant waarschijnlijk dit jaar zal plaatsvinden.

Een Ethereum ETF zou beleggers in staat stellen om direct blootstelling te krijgen aan de prijsbewegingen van ethereum zonder de digitale valuta zelf te bezitten. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn voor institutionele beleggers die op zoek zijn naar gevarieerde investeringsmogelijkheden in hun portefeuille.

Seyffart voorspelt spoedige ontwikkelingen

Tijdens een webinar maakt Seyffart een toespeling op de goedkeuring van Ether-futures ETF’s in oktober 2023. Hij merkte op dat de SEC de classificatie van de munt niet betwistte tijdens het ETF-registratieproces bij de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

“De CFTC noemt Ethereum zonder aarzeling een grondstof. Ze noemen het geen effecten”, start de Bloomberg-analist in het besloten webinar op 4 januari.

“De SEC heeft Ethereum-futures ETF’s goedgekeurd. Dus opnieuw zal Gary Gensler (voorzitter SEC) niet expliciet zeggen of Ethereum als effecten of als grondstof wordt beschouwd, maar door die Ethereum-futures ETF’s goed te keuren, accepteren ze impliciet die Ethereum-futures als termijncontracten voor grondstoffen.”

Post Views: 52Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment