Ethereum en XRP dalen, maar deze crypto stijgt met 300% naar top 50

Louise de Graaf


De crypto markt begon deze week met een forse stijging, waarin de marktleider het voortouw nam.

De rust is inmiddels teruggekeerd en veel altcoins keren terug naar de prijzen van afgelopen week, en in sommige gevallen zelfs lager.

De totale marktkapitalisatie van crypto daalde in de afgelopen 24 uur met 0,6% naar $1,08 biljoen. Het handelsvolume daalde in dezelfde periode met 13% naar $38,5 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins stijgt naar 51,3%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, stijgt van 50 naar 52, een teken dat de angst op de markt iets is afgenomen.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Bitcoin koers stoeit met $28.500

Bitcoin (BTC) kon begin deze week in een rap tempo stijgen, maar de koers heeft de afgelopen dagen moeite met de $28.500.

Toch houdt bitcoin beduidend sterker stand dan veel altcoins waardoor zijn dominantie alsmaar toeneemt.

Om precies te zijn komt de BTC koers op het moment van schrijven uit op $28.464 op Bybit en €26.927 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 0,4% in de plus.

Ondertussen meldt de Nederlandse analist Maartunn dat een enorme berg bitcoin in beweging is. Gaat dit voor verkoopdruk zorgen?

Volgens analist Crypto Tony is het belangrijk dat bitcoin de $29.000 herovert en niet de $28.000 verliest, om het momentum omhoog vol te houden.

Ethereum, XRP en cardano dalen, maar solana stijgt weer

Ethereum (ETH) heeft het echter een stukje zwaarder en is weer teruggevallen naar de $1.550. Daarmee is ETH de afgelopen 24 uur met 1,8% gedaald, maar de koers lijkt vooralsnog steun te vinden.

Ripple (XRP) dipte vanochtend nog even helemaal naar $0,477, maar lijkt momenteel weer wat grip te vinden op $0,483. Toch staat XRP hiermee vandaag 1,5% in de min. Ook cardano (ADA) verliest vandaag 1,5% van zijn waarde en komt momenteel uit op $0,243.

Solana (SOL) is daarentegen wederom de uitzondering in de top 10. SOL maakte vanochtend weer een forse stijging en staat daarmee 1,6% in de plus. SOL dipte echter gisteren nog, waardoor de koers weer uitkomt op $24, dezelfde prijs als op dinsdag.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Nieuwe crypto komt top 50 binnen na stijging van 300%

In de top 100 vinden we vandaag apecoin (APE) het hardst corrigeren. APE maakte afgelopen week een flinke stijging, maar zakt vandaag in een rap tempo. Met een prijs van $1,07 staat APE vandaag 6% in de min.

Daartegenover blijven bitcoin (SV) en rollbit coin (RLB) het opvallend goed doen. BSV koers stijgt met 7,5% naar $43,2. De RLB koers stijgt met 12% naar $0,159.

De grootste stijger vandaag echter is een nieuwkomer: cryptopawcoin (CPRC). Dit is een nieuw crypto-project dat zich inzet voor de welzijn van dieren en asielen en reddingsorganisaties steunt.

De CRPC koers schoot in de afgelopen 24 uur met 300% omhoog naar een prijs van $0,00239. De koers staat zelfs bijna 900% in de plus deze week en komt op positie #50 uit met een marktkapitalisatie van $750 miljoen.


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment