Ethereum beursfonds zet nieuwe stap, maar zorgen blijven

Louise de Graaf


De cryptomarkt wacht al een tijd op de goedkeuring van de eerste Amerikaanse ethereum spot beursfondsen (ETF’s). Dit zou goed nieuws zijn voor ethereum; de goedkeuring van de eerste bitcoin beursfondsen zorgden namelijk voor een enorme positieve impuls.

Fidelity, een van de grote vermogensbeheerders die een ETH fonds hoopt te lanceren, heeft onlangs weer een nieuwe stap gezet in dit proces. Analisten hebben echter nog altijd weinig hoop, minder zelfs nog dan voorheen.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Aanvraag Ethereum ETF weer een stapje verder

Fidelity, een grote Amerikaanse vermogensbeheerder, heeft op 27 maart een zogenoemd S-1 formulier ingediend. Dit is een volgende stap in het aanvraagproces. Het zegt echter nog weinig over de kansen van de aanvraag.

Er zijn een paar interessante dingen te lezen in de aanvraag. Zo is Fidelity van plan een deel van de ETH die in het fonds komen te zitten, te staken. Dit is het vastzetten van crypto in het Ethereum-netwerk om er stakingopbrengsten mee te verdienen (in ruil voor het beveiligen van het netwerk).

“Als resultaat van elke stakingsactiviteit waarbij de trust betrokken is, verwacht de trust bepaalde stakingbeloningen in de vorm van ether te ontvangen, die voor federale inkomstenbelastingdoeleinden kunnen worden behandeld als inkomsten voor de trust.”

Fidelity zal ten alle tijden de private keys van de ethereum wallets in eigen bezit houden. Het bedrijf zal hier ongetwijfeld gespecialiseerde bewaardiensten voor hebben.

Kans op goedkeuring ETH beursfondsen daalt

Zoals gezegd, zegt dit formulier dus nog weinig over de kansen van Fidelity. Uiteindelijk zal eind mei een oordeel komen vanuit de Securities and Exchange Commission (SEC).

En het is dat agentschap dat de afgelopen tijd moeite lijkt te hebben met ethereum. Hier en daar zijn geluiden te horen dat het ethereum als effect wil gaan bestempelen, waardoor het gebruik van de crypto in producten als een ETF lastig wordt.

Volgens crypto market maker GSR schatten analisten van het bedrijf de kans op goedkeuring in mei nu in op 20 procent. Dat is een fikse afname. In januari schatten de analisten de kans nog op 75 procent.

“Er is naar verluidt zeer weinig betrokkenheid geweest van de SEC, die ook op zijn minst enige politieke druk ondervindt om geen extra ETF’s voor digitale activa goed te keuren. En het vermeende onderzoek van de SEC naar de vraag of ether een effect is, verkleint waarschijnlijk de kans op goedkeuring aanzienlijk.”

Aldus analist bij GSR Brian Rudick in een update, ingezien door The Block.


De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 61Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment