er komt geen ‘Elon coins’

Louise de Graaf


Elon Musk is geen vreemde in de crypto-industrie. In 2022 investeerden zijn bedrijven enkele miljarden in bitcoin (BTC), en hij is al een aantal jaar een fervent liefhebber van dogecoin (DOGE). Ook bestaat er een flink aantal cryptocurrencies die hun naam te danken hebben aan de ondernemer. Maar Musk wil hier niets van weten, het zijn volgens hem allemaal scams.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

“Er komen geen Elon Musk cryptocurrencies”

Op sociale mediaplatform X waarschuwt Dogecoin-communitylid DogeDesigner voor een malafide nieuwsbericht van Inside Bitcoins. Deze crypto-nieuwssite deed de voorspelling dat de cryptocurrency ‘Xai Corp’ met een factor 20 zou kunnen stijgen. Maar Musk en zijn bedrijf xAI hebben volgens hem helemaal niets te maken met dergelijke tokens.

In een reactie beaamde Musk dit. Sterker nog, hij benadrukt dat zijn bedrijven nooit cryptocurrencies zullen uitgeven. Dat is nogal een contrast met wat er nu op de markt te vinden is. Enkele snelle zoekopdrachten op CoinGecko bewijst dat er minstens enkele tientallen tokens bestaan die hun naam hebben afgeleid van Elon Musk, Tesla, SpaceX en andere direct aan Musk verwante entiteiten.

Musk vaak doelwit van scams

Helaas is Musk vaak een doelwit van scammers. Als topman van enkele van de meest populaire bedrijven op de planeet heeft hij nogal een achterban. Vorig jaar doken er verschillende scams op na Musks overname van het sociale mediaplatform X, dat toentertijd nog Twitter heette. Er was zelfs een coin die zichzelf onbeschaamd ‘ELON BUYS TWITTER’ heeft genoemd. In augustus benadrukte Musk dat er nooit een officiële ‘Twitter-coin’ zal komen – al deze tokens zijn dus scams.

De Amerikaanse overheid heeft in mei twee van deze scams opgerold, omdat ze wel erg veel prominente mensen uit de Amerikaanse technologie-industrie betrokken. Helaas wordt dit principe al een flinke tijd gebruikt. Zogenaamde ‘giveaway-scams’ met beeldmateriaal van Musk bestonden al in 2018.

Musk is weliswaar een groot liefhebber van crypto en dan met name Dogecoin (DOGE), maar hij heeft ook wel eens flinke kritiek op crypto. Zo waarschuwde hij eerder deze week in de podcast van Joe Rogan dat de meeste non-fungible tokens (NFT’s) eigenlijk niet meer zijn dan links naar webpagina’s van een derde partij.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment