Elon Musk’s X onthult nieuwe betaalfunctie, toekomst voor crypto open

Louise de Graaf


Elon Musk steekt zijn ambitie om socialmediaplatform X (voorheen Twitter) om te toveren tot een alles-in-één app niet onder stoelen of banken. De plannen om betalingsdiensten te introduceren zijn al geruime tijd bekend, en vormen bovendien de eerste stappen voor de revolutionaire transitie naar de veelzijdige app. Details over de betalingsdiensten zijn nu onthuld door een topman van X, en de deur naar de crypto-wereld wordt opengehouden.


Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM

Betalingsdiensten op X

Na een rumoerige tijd nam Musk het socialmedianetwerk in oktober 2022 voor een totaalbedrag van 44 miljard dollar over. Al vóór de overname had de miljardair al plannen om een ‘everything app’ te creëeren. De overname heeft het proces in een stroomversnelling gebracht.

Sinds de miljardenaankoop is er al veel gesleuteld aan het platform, maar de grootste veranderingen liggen nog altijd voor ons.

Het aanbieden van financiële diensten is een belangrijk onderdeel in de plannen van Musk. Musk heeft vorig jaar al vaker aangegeven dat betalingsdiensten ergens halverwege dit jaar gelanceerd zal worden.

De chief security officer van betalingen bij X, Christopher Stanley, heeft afgelopen maandag enkele details naar buiten gebracht over de aankomende betalingsmogelijkheden op het platform.

Aanvankelijk zal het mogelijk zijn om geld op het platform te bewaren en te verzenden naar andere X-gebruikers. Later, ‘’naarmate dingen zich ontwikkelen’’, zul je ook rente kunnen verdienen en (fysieke) producten kunnen kopen.

Uiteindelijk zal iemands hele financiële leven op X verricht moeten kunnen worden, zo legt Stanley uit:

‘’Het uiteindelijke doel is dat als je ooit een reden hebt om geld uit ons systeem te halen, wij gefaald hebben. Je zou nooit geld moeten hoeven opnemen, omdat je alles wat je nodig hebt op ons platform zou moeten kunnen doen.’’

Toekomstperspectief voor crypto

De crypto-wereld speculeert al sinds de plannen in het leven werden geroepen over een mogelijke integratie van digitale activa, en dogecoin (DOGE) in het bijzonder.

Musk staat al jaren bekend als een enorm fan van de grootste memecoin uit de crypto-industrie, en dus zou een integratie niet geheel onwaarschijnlijk zijn.

Diverse analisten hebben aangegeven dat de betaaldienst van X in eerste instantie alleen fiatvaluta zal ondersteunen. Musk zou ontwikkelaars van de socialmediagigant echter de opdracht hebben gegeven om het nieuwe platform zo te ontwikkelen dat het in de toekomst ruimte biedt voor crypto.

Of en wanneer digitale activa daadwerkelijk gebruikt kunnen worden op X is vooralsnog een groot vraagteken. Laat staan welke munten ondersteund zullen worden. De vooruitstrevende Musk is in ieder geval geen vreemde in het cryptoland, en een integratie zou de adoptie tot een hoger niveau kunnen tillen.


Post Views: 536

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment