Elon Musk ziet toekomst in Dogecoin als betaalmiddel voor Tesla auto’s

Louise de Graaf


Dat de miljardair Elon Musk gecharmeerd is van dogecoin (DOGE) is al lang duidelijk. Maar de CEO van onder andere Tesla en SpaceX lijkt nu ook betalingen met DOGE te overwegen voor klanten van de elektrische autofabrikant. Hij suggereerde dit bij een bezoek aan een Tesla fabriek in Berlijn.


🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Elon Musk blijft dogecoin steunen

Iemand in het publiek vroeg aan Musk of betalingen met DOGE ooit een mogelijkheid zullen zijn bij Tesla. Hierop antwoordde Musk dat dit in de toekomst zeker een mogelijkheid zal kunnen worden.

Ook gaf Musk een korte toelichting waarom hij is begonnen met het steunen van dogecoin. Hij zegt dat mensen die werkten in de fabrieken van Tesla en zijn andere bedrijf SpaceX hem vroegen DOGE te steunen. Musk meent dat hij realiseerde dat dogecoin de ware crypto van het volk is.

Het is echter nog altijd niet mogelijk om met dogecoin te betalen voor de auto’s van Tesla. Wel is het mogelijk om ‘merchandise’ van Tesla te kopen met dogecoin. Dit is al mogelijk sinds begin 2022.

In het verleden maakte Tesla kortstondig betalingen met crypto mogelijk. Dit was toen met bitcoin (BTC). Inmiddels is dit echter geen optie meer. Een definitieve mogelijkheid om te betalen met DOGE zou de mainstream adoptie van de memecoin naar een hoger niveau kunnen tillen.

Komt DOGE naar X?

Ook is er speculatie dat Musk betalingen met dogecoin zal introduceren voor X, voorheen Twitter. Na de overname van X lijkt Musk van plan om het sociale media platform om te vormen tot een ‘app of everything’, en hier hoort een betalingssysteem bij. 

Het behoort zeker tot de mogelijkheden dat X hier crypto voor zal gebruiken. In het verleden heeft Musk echter aangegeven nooit een eigen cryptovaluta te lanceren met X.

Volgens geruchten en dogecoin fans is DOGE de uitgelezen crypto om gebruikt te worden voor het betalingssysteem van X. Wanneer het betalingssysteem van X zal worden geïntroduceerd is onduidelijk. Volgens speculatie zou dat al aankomende zomer kunnen zijn.

Op moment van schrijven staat de DOGE koers op bijna $0,19. Dit is ruim 11 procent hoger dan gisteren.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment