Elon Musk lanceert eigen AI, beweert dat het beter is dan ChatGTP

Louise de Graaf


Multimiljardair Elon Musk,  eigenaar van het sociale mediaplatform X (Twitter), heeft een eigen artificial intelligence (AI) chatbot gelanceerd, genaamd ‘Grok’. Deze nieuwe AI-chatbot moet volgens Musk betere prestaties leveren dan de populaire concurrent ChatGTP.

Musk onthulde de lancering van Grok, ontwikkeld door het kunstmatige intelligentiebedrijf xAI, op 5 november.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

AI-chatbot zou volgens Elon Musk beter presteren dan ChatGTP

Een uniek kenmerk aan Grok is volgens Musk dat het real-time kennis beschikt via Twitter. Daarnaast moet de AI-bot een vleugje humor hebben, zegt Musk:

“Het zal ook pittige vragen beantwoorden die door de meeste andere AI-systemen worden afgewezen. Grok is ontworpen om vragen te beantwoorden met een beetje humor en heeft een rebels trekje, dus gebruik het alsjeblieft niet als je humor haat!”

Grok wordt aangedreven door de Grok-1-engine. Grok zou op verschillende tests als wiskunde en codering beter moeten presteren dan ChatGPT 3.5. Het kon echter niet meten aan ChatGPT-4. In alle tests presteerde ChatGPT-4 beter dan Grok.

“Het wordt alleen overtroffen door modellen die zijn getraind met een aanzienlijk grotere hoeveelheid trainingsgegevens en computerbronnen zoals GPT-4,” aldus Musk. 

AI-chatbot ‘Grok’ kost geld en is alleen beschikbaar in VS

Het team van xAI benadrukt echter wel dat Grok nog in een vroege bètafase verkeert. Zij zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat deze  AI-tool voor positieve doeleinden wordt ingezet. Om misbruik van Grok te voorkomen, is het xAI-team van plan om in de toekomst een extra beveiligingsmaatregelen te implementeren.

Het gebruik van Grok hangt echter wel een prijskaartje aan. De AI-chatbot zal exclusief beschikbaar worden gesteld voor klanten van X Premium Plus tegen een maandelijkse abonnementsprijs van $16. Momenteel is de toegang tot Grok beperkt tot een selecte groep gebruikers in de Verenigde Staten.

De opkomst van AI brengt zowel nieuwe mogelijkheden als nieuwe risico’s met zich mee. Zo was vorige week nog op Crypto Insiders te lezen dat crypto oplichters inmiddels massaal AI inzetten.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment