Eerst Bitcoin ‘sat’ na halving geveild voor meer dan $2 miljoen

Louise de Graaf


Veel crypto verzamelaars zullen er waarschijnlijk alleen maar van kunnen dromen. Maar voor één iemand was het gisteren een bijzonder mooie dag. De eerste sat na de recente bitcoin (BTC) halving werd namelijk geveild.


Bitcoin-analisten zien herhaling van 2020, voorspellen sterke opmars

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

ViaBTC wint blok met eerste sat na bitcoin halving

Op 20 april werd het eerste blok na de halving gemined door de mining pool ViaBTC. Het eerste blok na een halving is meestal een gewild collectors item. Aangezien er pas vier halvings hebben plaatsgevonden, zijn er slechts vier blokken om te verzamelen.

Toch is het eerste blok na de laatste halving net iets specialer. Door het vorig jaar geactiveerde Ordinals protocol, is het mogelijk om data mee te geven per sat (kleinste stukje bitcoin). Dit is het eerste blok na de halving waarbij deze functie gebruikt kan worden.

Eerste sat is miljoenen dollars waard

Tijdens een online veiling op 25 april konden geïnteresseerden bieden op deze bijzondere sat. Crypto exchange CoinEx was verantwoordelijk voor de veiling, die in de laatste uren erg spannend werd. Verschillende bieders boden flink tegen elkaar op.

Eerder voorspelden meerdere analisten en experts al dat de eerste sat na de vierde halving mogelijk miljoenen waard zou zijn. Zij baseerde deze inschatting op de opbrengsten van de eerste blokken na eerdere halvings.

Nadat de veiling aan het einde van de middag sloot, werd het winnende bod bekendgemaakt. Het winnende bod van de veiling bedroeg maar liefst 33,3 BTC, wat een waarde vertegenwoordigt van 2,13 miljoen dollar.

Ordinals protocol

De eerste blokken na eerdere halvings waren duidelijk minder in trek, dan het eerste blok na de halving op 20 april. Destijds ging het er vooral om wie het eerste blok ontving. Maar sinds de activering van het Ordinals protocol zijn er veel meer mogelijkheden met de eerste sat. Hierdoor lijkt de groep geïnteresseerden flink te zijn gegroeid.

Door het protocol is het namelijk mogelijk om elke individuele sat een stukje data mee te geven. Dit kan zijn in de vorm van informatie of afbeeldingen. Vergelijkbaar met Non-fungible tokes (NFT’s) kunnen sats met waardevolle data worden uitgewisseld en verzameld.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment