dramatische bitcoin ETF-dag, prijsrecord TON en meer

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Bitcoin ETF’s verliezen $223,8 miljoen

De bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben een bijzonder slechte dag achter de rug. Gisteren verloren de elf fondsen tezamen een totaalbedrag van $223,8 miljoen, zo blijkt uit data van Farside Investors.

Het markeert een van de slechtste dagen voor de bitcoin ETF’s sinds de massa-lancering op 11 januari. Uitsluitend op 19 en 20 maart verloren de fondsen meer kapitaal, namelijk respectievelijk $326,2 miljoen en $263,9 miljoen.

Grayscale’s GBTC was, zoals gewoonlijk, de enige met netto-uitstromen. Het fonds is gisteren met $303,3 miljoen gekrompen. De andere fondsen haalden bovendien merkwaardig weinig kapitaal binnen. BlackRock beleefde zijn op-één-na slechtste dag tot dusver, met een netto-instroom van $21,3 miljoen.

Opmerkelijk is dat de bitcoin koers gisteren juist hard de lucht in is geschoten, tot ver boven de $72.000. 

Toncoin steelt de show, bereikt nieuwe recordprijs

Veruit de meeste cryptomunten kleuren vandaag groen. Toncoin (TON) steekt echter met kop en schouders boven de rest uit, met een indrukwekkende stijging van bijna 26% tot een nieuwe all-time high.

De altcoin heeft de afgelopen weken een gigantisch momentum te pakken, onder andere veroorzaakt door de integratie van The Open Network voor betalingen en inkomstendeling van advertenties.

De nieuwe prijsexplosie heeft onder andere te maken met een integratie met kunstmatige intelligentie, ofwel AI. The Open Network heeft een deal gesloten met biometrisch technologiebedrijf HumanCode AI voor een stimuleringsprogramma ter waarde van $5 miljoen in TON, bedoeld voor deelnemers die zich inschrijven in hun handpalm-scan gebaseerde “proof-of-personhood” systeem.

Daarnaast werd gisteren bekend dat The Open Network, in samenwerking met Hashkey en Oyster Labs, een eigen smartphone op de markt zal brengen. 


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

SEC stelt besluit voor bitcoin ETF’s optiehandandel uit

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft gisteren haar beslissing uitgesteld over de vraag of het de New York Stock Exchange (NYSE) toestemming zal geven voor het aanbieden van optiehandel op bitcoin spot ETF’s. 

Volgens de indiening van 8 april zal de vertraging van de toezichthouder de optiehandel beïnvloeden op de Bitwise Bitcoin ETF (BITB), de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) en elke andere trust die BTC aanhoudt op de NYSE.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment