Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak

Louise de Graaf


In december van 2022 onthulde Donald Trump zijn eigen collectie van non-fungible tokens (NFT’s), die uit plaatjes van hemzelf, onder andere als superheld, bestond. Een paar maanden later volgde een nieuwe collectie, die zelfs nog succesvoller was dan de eerste en razendsnel uitverkocht was. Maar afgelopen februari werd de voormalige president veroordeeld voor het plegen van fraude, en nu is het handelsvolume behoorlijk in elkaar geklapt.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Volume Trump NFT’s crasht hard

Dat blijkt uit gegevens van NFT-handelsplatform OpenSea, het officiële verkooppunt van de collecties. Het volume van de eerste collectie lag bij de introductie in december van 2022 nog op bijna 6.000 ETH – genoeg voor bijna 22.000 verkopen. Zelfs halverwege januari zijn nog eens 904 NFT’s uit deze collectie verkocht, voor in totaal 214 ETH.

Dat was rond het moment dat Trump opnieuw een collectie introduceerde, die gebaseerd is op de politiefoto die van hem is gemaakt. Ook deze ‘Mugshot Edition’ heeft aan superhelden gerelateerde opdrukken.

De tweede reeks is inmiddels verplaatst naar Magic Eden, en de derde reeks lijkt te zijn uitverkocht te zijn. Er is ook een vierde reeks, die bestaat als Ordinals-collectie op de Bitcoin (BTC) blockchain.

Maar in februari ging het nieuws dat Trump opnieuw veroordeeld zou worden in een andere rechtszaak. Op dat moment piekte het handelsvolume van de collectie op OpenSea nog op 163 NFT’s, goed voor ongeveer 50 ETH.

Maar hierna crashte het volume naar slechts 1 NFT, en de gemiddelde prijs daalde van 0,3 ETH naar bijna 0 ETH. Inmiddels ligt het volume op 12 NFT’s en 0,9 ETH, maar dit is nog steeds een daling van respectievelijk 93% en 98%.

NFT-markt is sterk, Trump blij met NFT’s

Trump zelf is wel tevreden met zijn collecties. Hij beschreef crypto onlangs als ‘leuk’, hij verdient er geld mee en hij gebruikt het zelfs in zijn strijd om het presidentschap.

Verder gaat het relatief goed met de rest van de NFT-markt. In februari bereikte het handelsvolume een niveau dat we al een jaar niet meer hebben gezien. Slechts een maand later werden er meerdere CryptoPunks voor recordbedragen verkocht.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 500Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment