Donald Trump maakt zich grote zorgen over AI en CBDC’s

Louise de Graaf


Voormalig president en huidig presidentskandidaat Donald Trump is volop in de race voor het presidentschap, en daar horen de groeiende media verschijningen ook bij. In een interview met Fox Business deed Trump zijn zegje over artificial intelligence (AI), ook wel kunstmatige intelligentie.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Deepfake AI videos

Trump is niet te spreken over de opkomende AI technologie. Vooral de steeds vaker voorkomende ‘deepfake’ filmpjes baren hem zorgen. Dit zijn video’s van bekendheden gegenereerd met AI. Deze video’s zijn nep maar eigenlijk niet te onderscheiden van de realiteit.

“Ik zag iemand een paar dagen geleden die me probeerde te belazeren. Ze lieten me een speech doen over hun product. Ik had gezegd dat ik hun product nooit zou supporten. Je kan het verschil niet zien. Het ziet eruit alsof ik het product support. Deze dingen zouden voor oorlogen gebruikt kunnen worden,”

Aldus Trump in het interview. Daarnaast zegt hij dat er heel snel iets aan dit groeiende AI probleem gedaan moet worden. Hij speculeert dat AI vooral gevaarlijk is omdat er vooralsnog weinig tegen gedaan kan worden.

CBDC’s: een gevaar volgens Trump

Hoewel de mening van Trump wellicht terecht is en ook door velen wordt gedeeld, geeft hij niet de indruk dat hij een oplossing heeft voor het probleem. Ook sprak hij zich nogmaals uit over Central Bank Digital Currencies (CBDC). Dit zijn digitale valuta uitgegeven door centrale banken. 

Al jarenlang bestaan er zorgen over CBDC’s. Zo zouden ze de financiële vrijheden van het volk wegnemen omdat de overheid volledige controle over het financiële systeem krijgt. Of dit werkelijk zo is zal de tijd moeten leren maar als het aan Donald Trump ligt zijn CBDC’s levensgevaarlijk.

Afgelopen maand sprak hij zich tijdens een speech in de staat New Hampshire al uit over CBDC’s. Toen beloofde hij als president van de Verenigde Staten nooit de ontwikkeling van een CBDC toe te staan. Deze zorgen herhaalt hij nu dus. 

Vooralsnog doet Trump het erg goed in de voorverkiezingen. Hij stevent af om in november namens de republikeinen de strijd aan te gaan met huidig president Joe Biden.

 


Post Views: 21Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment