Donald Trump gebruikt crypto in zijn strijd om het presidentschap

Louise de Graaf


De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn in aantocht en de kandidaten zijn druk bezig met het werven van stemmen. Zo ook voormalig president Donald Trump. Crypto lijkt deze campagne een grote rol te spelen en Trump lijkt het nu zelfs als wapen te gebruiken. Hij heeft namelijk een gloednieuwe NFT (non fungible token) collectie gelanceerd om zijn campagne een boost te geven.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Trump lanceert Ordinals collectie

Opmerkelijk genoeg wordt de nieuwe NFT collectie gelanceerd op het Bitcoin (BTC) netwerk. Het gaat dus om een Ordinals collectie. Dit nieuws werd bekendgemaakt door het Collect Trump Cards account op het social media platform X. Dit account zit achter eerdere NFT collecties van Trump.

De Ordinals collectie zal bestaan uit 200 unieke NFT’s met afbeeldingen van de al bestaande Trump MugShot collectie. Deze MugShot collectie werd afgelopen december gelanceerd nadat hij in augustus werd gearresteerd. De aanstaande Ordinals collectie is alweer de vierde NFT collectie die Trump lanceert.

De collectie zal in de nabije toekomst beschikbaar worden op de NFT marktplaats Magic Eden.

Troef in presidentsstrijd?

Het Collect Trump Card account op X heeft duidelijk gemaakt dat de NFT collectie enkel bedoeld is voor amusement doeleinden en dus niet als investering.

“Trump Digital Trading Cards (NFT’s) zijn enkel bedoeld als verzamel items voor individueel amusement, en niet als investeringen. Deze Digital Trading Cards zijn niet politiek en hebben niks te maken met een politieke campagne,”

Aldus het account via X. Wel komt de timing van de collectie op een handig moment. De presidentscampagnes zijn zoals gezegd in volle gang en elke vorm van publiciteit zal welkom zijn voor Trump.

Dit is overigens de tweede keer deze week dat de voormalig president zich op het crypto toneel meldt. Tijdens een toespraak in de staat New Hampshire deed hij namelijk een opvallende crypto belofte. Hij beloofde, mocht hij opnieuw president worden, nooit een Central Bank Digital Currency (CBDC) goed te keuren in de Verenigde Staten. Een CBDC is een digitale asset uitgegeven door een centrale bank. Lees in dit artikel alles over deze belofte van Trump.

Krijg gratis inzicht in je crypto winst en verlies

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment