Donald Trump crypto memecoin levert oud-president $1 miljoen op

Louise de Graaf


Donald Trump doet het niet alleen goed in de Amerikaanse voorverkiezingen. Ook is hij de laatste weken veel te vinden in het crypto nieuws. Na opvallende crypto uitspraken tijdens zijn campagne in New Hampshire is hij nu betrokken bij de opmars van een ware ‘Trump memecoin’. Wat is er aan de hand?


Solana breekt records: maandelijks stablecoin volume al hoger dan ooit

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

TRUMP memecoin gaat door het dak

Tussen augustus en oktober ontving de crypto wallet van Donald Trump ongeveer 7 duizend dollar aan TRUMP tokens, een memecoin in het teken van Trump. Hoewel de tokens aanvankelijk niet heel veel meer waard werden, hebben de recente successen van Trump in de Amerikaanse voorverkiezingen de waarde van de tokens veel goeds gedaan. De TRUMP tokens in de wallet van Donald Trump zijn inmiddels meer dan 1 miljoen dollar waard.

In november lag de waarde van TRUMP nog op 0,19 dollar. Op woensdag passeerde de waarde van de memecoin echter al de grens van 2 dollar. Inmiddels zakte de koers iets terug en staat momenteel op 1,87 dollar. Naast TRUMP zijn er nog meer memecoins die inspelen op de voormalig president. Maar met een marktkapitalisatie van meer dan 87 miljoen dollar is TRUMP veruit de grootste.

Hoewel de tokens zich dus in de wallet van Trump bevinden, heeft Trump zelf niks met de tokens te maken. De uitgevers van de memecoin hebben hem simpelweg wat tokens gestuurd. Memecoins worden wel vaker naar bekende adressen gestuurd als onderdeel van een marketingstrategie.

De crypto wallet van Trump

De crypto wallet van Trump bevat momenteel, mede dankzij de opmars van TRUMP, ongeveer 2,5 miljoen dollar. 1 miljoen dollar aan TRUMP tokens dus. De overige 1,5 miljoen dollar is ethereum (ETH). 

In het verleden was de crypto wallet van Trump echter nog forser gevuld. In december verkocht de oud-president 2,5 miljoen dollar aan ethereum tokens.

Trump verdiende dit vermogen aan ethereum vrijwel volledig met royalty’s van zijn eigen non-fungible token (NFT) collecties. Afgelopen week kondigde Trump een nieuwe NFT collectie aan. De nieuwe collectie zal worden uitgebracht op het Bitcoin (BTC) netwerk.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment