Dogecoin steelt de show terwijl bitcoin $70.000 bereikt

Louise de Graaf


Normaal gesproken brengt bitcoin (BTC) het weekend vlak door, met weinig actie. Dit weekend staat de koers desalniettemin twee procent in het groen. Ook zijn er binnen de top 10 een aantal opvallende stijgers, met dogecoin (DOGE) in de schijnwerpers.


Bitcoin stijgt naar cruciaal prijspunt, dogecoin blinkt uit

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Bitcoin koers stuit op ‘cruciaal prijsniveau’

Op de grafiek is te zien dat bitcoin dit weekend met een constante, licht opwaartse stijging heeft doorgebracht. Deze stijging zette vrijdagmiddag in maar werd vanochtend vroeg tot stoppen gedwongen.

De BTC prijs stuitte namelijk op het cruciale prijsniveau van 70.000 dollar.

De bitcoin koers van de afgelopen 24 uur.
De bitcoin koers van de afgelopen 24 uur. Hier is goed te zien dat de koers bij de 70.000 niet door kon zetten. – Bron: CoinMarketCap.

Op het moment van schrijven is de bitcoin prijs op crypto exchange Bybit (Powered by SATOS) 69.455 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt bitcoins koers uit op 64.107 euro.

Bij uitbraak kan BTC doorschieten

De komende dagen zullen interessant worden om te zien hoe de koers zich in deze regio gaat ontwikkelen. Volgens de Nederlandse analist Michaël van de Poppe kan bij een uitbraak een ‘sterke continuatie’ plaatsvinden richting het recent gevestigde prijsrecord bij 74.000 dollar.

Dogecoin breidt voorsprong op cardano uit

Tot slot werpen we een blik op de grootste altcoins. Binnen de top 10 is te zien dat de grootste altcoin van de markt, ethereum (ETH), de afgelopen 24 uur met 2,1 procent kon stijgen.

Ook solana (SOL) staat aardig in de plus en stijgt 3,3 procent. Het lijkt hiermee enigszins bij te komen van de negatieve impact die de netwerkproblemen deze week veroorzaakten.

De grootste stijger is memecoin dogecoin (DOGE). De nummer 8 van de markt staat knap 11,6 procent in het groen. Het breidt hiermee zijn voorsprong op cardano (ADA), dat zelf 2,4 procent stijgt, uit.

Dogecoin is hiermee de op een na grootste stijger van de top 100 en moet alleen nervos network (CKB) voor zich laten.

Al met al groeide de totale cryptomarkt met 2,1 procent in waarde. Alle crypto bij elkaar zijn 2,6 biljoen dollar waard.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment