dit zijn de crypto trends voor 2024

Louise de Graaf


Binance, ‘s werelds grootste crypto exchange, heeft in een recent rapport een uitgebreide terugblik gegeven op het afgelopen jaar in het crypto-landschap. Daarnaast werpt de beurs een blik op het komende jaar door de naar hun mening belangrijkste thema’s voor de industrie uiteen te zetten.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Overzicht crypto markt 2023

Voor de crypto markt zal 2023 de boeken ingaan als het jaar van de exit van de donkere bearmarkt. Zoals Binance opmerkt, is de totale crypto-marktkapitalisatie gedurende 2023 met 109 procent gestegen, voornamelijk gedreven door aanzienlijke winsten in het eerste en laatste kwartaal van het jaar.

Het optimisme rondom de vorige week gelanceerde Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) was gedurende het laatste kwartaal de belangrijkste katalysator voor de enorme marktopleving.

Van alle layer-1 netwerken, blockchains zoals Bitcoin, Ethereum (ETH), Solana (SOL) en Cardano (ADA), verwierf Bitcoin veruit de meeste aandacht. De inmiddels afgeronde ETF-strijd, met grote spelers zoals BlackRock en Fidelity, en de aankomende Bitcoin halving zijn belangrijke factoren voor Bitcoin’s dominantie.

Layer-2 netwerken, oftewel schaaloplossingen bovenop layer-1’s, hebben een opmerkelijke groei van 321,3 procent in Total Value Locked (TVL) beleefd. Dit is simpelweg de totale waarde aan crypto dat wordt vastgezet in smart contracts. De dominantie van deze schalingsoplossingen binnen de blockchainwereld is bovendien met 77,2 procent toegenomen.

Ook de decentralized finance (DeFi) sector heeft een significante opleving achter de rug. De TVL is jaar-op-jaar namelijk met 38,9 procent de lucht in geschoten.

De wereldwijde stablecoin-marktkapitalisatie heeft ondanks alles een bescheiden deel van zijn waarde verloren in de afgelopen twaalf maanden. De totale waarde van alle stablecoins tezamen is namelijk met 5,2 procent afgenomen in 2023.

Voor verdere details en aanvullende punten kun je hier het volledige onderzoeksrapport vinden.

Verwachtingen en trends voor crypto in 2024

Zoals gezegd bespreekt Binance ook wat dit jaar mogelijk in petto zal hebben. ‘’Acht hoofdthema’s zijn bijzonder spannend voor ons en we verwachten gedurende het jaar aanzienlijke vooruitgang te boeken op deze gebieden,’’ zo wordt er geschreven.

Allereerst anticipeert Binance dat alle Bitcoin-gerelateerde ontwikkelingen, zoals de halving en spot ETF’s, net als vorig jaar een belangrijke rol zullen spelen voor de markt in zijn geheel.

Daarnaast voorziet Binance een significante rol voor zogenoemde ‘Ownership Economy’ toepassingen, die eigendomsrechten en economische participatie bevorderen, en Real-World Assets (RWA), fysieke activa op de blockchain.

Zowel veiligheid als toegankelijkheid en inclusiviteit worden door Binance genoemd als factoren die de industrie tot het volgende niveau kunnen tillen.

2024 zal volgens Binance in het teken staan van institutionele adoptie, deels gedreven door de komst van Bitcoin beursfondsen.

Tot slot zullen artificial intelligence (AI), ofwel kunstmatige intelligentie, en on-chain liquiditeit het komende jaar bloeien als het aan Binance ligt.

Onderaan de streep is het belangrijk te benadrukken dat dit slechts de visie van vier analisten van Binance betreft. Wat het komende jaar zal brengen, blijft uiterst onzeker en moeilijk te voorspellen.

Post Views: 123Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment