Dit is hoeveel winst de gemiddelde crypto belegger in 2023 boekte

Louise de Graaf


De crypto markt presteerde in 2023 een stuk beter dan verwacht. Na de zeer sombere ‘crypto winter’ van 2022, waar beleggers gemiddeld veel verlies leden, konden ze vorig jaar weer gemiddeld wat winst pakken.


Crypto ontbijt: Record Bitcoin ETF leegloop en Amerika plant BTC dump

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Crypto beleggers behalen gemiddeld bijna $900 aan winst in 2023

In 2023 boekten crypto investeerders een gemiddelde winst van bijna $900 per persoon door hun crypto te verkopen. Dat blijkt uit nieuwe data van CoinLedger.

Het Amerikaanse bedrijf, dat software maakt voor crypto belasting, analyseerde de rapporten van maar liefst 500.000 gebruikers om het gemiddelde te bereken.

Het gaat om precies te zijn om $887,60 dat crypto beleggers in 2023 verzilverden.

Het is een gigantisch verschil met het jaar daarvoor. De zware bearmarkt zorgde ervoor dat vele miljarden werden uitgewist en meerdere bedrijven in de sector ten onder gingen.

In 2022 verloren crypto investeerders gemiddeld $7.102 via hun investeringen. Dat is een verschil van bijna $8.000 ten opzichte van 2023. Er werd vooral veel verloren met ethereum (ETH), toont de data:

coinledger data

Dit gaat overigens niet over investeringen die simpelweg in de plus of min staan, maar cryptovaluta die daadwerkelijk verkocht werden voor een andere prijs dan ze gekocht zijn.

Een heropleving van de crypto markt

Volgens David Kemmerer, CEO van CoinLedger, is dit een teken van een mogelijk heropleving van de crypto markt.

In de crypto winter van 2022 zagen we grote spelers als FTX en terra (LUNA) ten onder gaan. Tussen eind 2021 en eind 2022 was de totale marktkapitalisatie van crypto gedaald van ongeveer $3 biljoen naar minder dan $1 biljoen.

In 2023 zagen we de markt weer langzaamaan aantrekken, aanvankelijk door de bankcrisis in de VS en vervolgens natuurlijk de hype omtrent de bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s).

“Na de ineenstorting van FTX zag het cryptocurrency-ecosysteem een vrije val in de activaprijzen. Deze laatste opleving onderstreept de veerkracht van de sector,” aldus CoinLedger.

Inmiddels is de totale marktkapitalisatie van crypto hersteld naar ongeveer $1,7 biljoen.


Post Views: 60Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment