Dit is cruciaal voor de potentiële bitcoin bullrun van 2024

Louise de Graaf


De bitcoin koers schoot na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs met 6% omlaag en dat was voor velen een reden om de ETFs een flop te noemen. Daar ben ik het niet mee eens. Mensen die dat roepen zien blijkbaar niet dat bitcoin sinds de aankondiging van de ETF van BlackRock in juni 2023 met 69% gestegen is.

Alleen al op basis daarvan kun je stellen dat de Spot Bitcoin ETF een succes is, maar dat is volgens mij niet de belangrijkste verandering die bitcoin doormaakt dankzij de lancering van dit felbegeerde beleggingsproduct.


Deze cruciale ontwikkeling kan de bitcoin bullrun verpesten

  • icon-columns

    Columns

Tweewekelijkse macro-economische nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Je ontvangt iedere maandag een marktupdate met de belangrijkste macro-economische ontwikkelingen voor de bitcoin koers en aandelen. Vervolgens selecteer ik iedere vrijdag de vijf belangrijkste financiële grafieken van dit moment.

Waarom de Spot Bitcoin ETFs cruciaal zijn voor de potentiële bitcoin-bullrun van 2024

Het was natuurlijk fantastisch geweest als de bitcoin koers na de lancering van de ETFs in één rechte lijn naar een nieuwe all-time high zou schieten.

Als we echter met een realistische blik kijken, dan is het helemaal niet vreemd dat de bitcoin bulls momenteel even op adem moeten komen. Sinds de aankondiging van BlackRock steeg de bitcoin koers immers met 69% en over het gehele jaar 2023 is de bitcoin koers met 155% gestegen.

Zodoende kun je onmogelijk stellen dat de Spot Bitcoin ETFs geflopt zijn.

Nog belangrijker in mijn ogen zijn de uitspraken van BlackRock CEO Larry Fink, die door velen wordt gezien als de machtigste persoon binnen de financiële wereld.

“Bitcoin is een asset-klasse die je beschermt. In tegenstelling tot goud dat we kunnen blijven produceren, zitten we voor bitcoin bijna aan het plafond van 21 miljoen eenheden”, aldus Larry Fink.

Larry Fink is DE MAN waar de volledige traditionele financiële wereld naar kijkt.

Als iemand als Larry Fink dit soort uitspraken doet, dan weet je zeker dat andere vermogensbeheerders uit de traditionele financiële wereld wakker worden en luisteren. Bitcoin is hierdoor een asset die je niet meer kunt negeren.

Persoonlijk verwacht ik dat steeds meer vermogende individuen hierdoor in ieder geval een minimaal percentage van hun portfolio richting bitcoin zullen duwen. Dat zal niet van vandaag op morgen gebeuren, maar BlackRock is een partij die de dienst uitmaakt.

Dit is HISTORISCH voor bitcoin.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Wat gaat de bitcoin koers in 2024 doen?

Wat het jaar 2024 betreft ziet het er nog altijd heel positief uit voor bitcoin als je naar de fundamentele ontwikkelingen kijkt.

We zijn het jaar natuurlijk begonnen met de Spot Bitcoin ETFs, die bitcoin als asset een definitieve plek op het financiële wereldtoneel aanbieden. Maar we krijgen in april 2024 ook nog eens de volgende halving en de verwachting is dat de Amerikaanse centrale bank op 20 maart al de eerste renteverlaging doorvoert.

Alles bij elkaar zijn dat drie grote ontwikkelingen, die in theorie heel positief zijn voor de bitcoin koers. Het moet nog maar blijken of dat voldoende is voor een nieuwe all-time high dit jaar, maar ik heb nog nooit zoveel vertrouwen gehad in bitcoin als nu.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Elke maandag en vrijdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment