Dip in bitcoin en ETF’s, AI tokens stijgen hard en meer

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

Bitcoin en de ETF prestaties van 6 maart

Nadat bitcoin (BTC) kort een nieuwe all-time high aantikte van $69.350, maakte de koers een forse duik en kwam even zo diep uit als $59.000

De koers maakte daar een sterke stuiter en herstelde onmiddellijk, maar bleef sinds gisteren rond de $66.000 hangen.

Dat valt samen met een wat minder indrukwekkende dag voor de nieuwe Amerikaanse bitcoin-ETF’s.

Waar het bitcoin-ETF van BlackRock op dinsdag nog een recordinstroom van $788 miljoen behaalde, kwam deze gisteren nog op slechts $282 miljoen uit.

De totale netto instroom naar alle bitcoin-ETF’s kwam gisteren op $332 miljoen. Ook de uitstroom bij Grayscale nam enigszins af, al kwam deze met $276 miljoen bijna net zo hoog uit als de instroom naar BlackRock.

MicroStrategy gaat nog eens $700 miljoen in BTC te steken

MicroStrategy, het beursgenoteerde bedrijf dat als eerste investeerde in bitcoin, kondigde eerder deze week aan dat het $600 miljoen aan converteerbare obligaties wil verkopen.

Het wil vervolgens dit geld gebruiken om nog meer bitcoin te kopen. Volgens een nieuwe aankondiging blijkt dat MicroStrategy inmiddels zelfs $700 miljoen wil verkopen aan obligaties om in bitcoin te investeren.

MicroStrategy bezit al 193.000 BTC ter waarde van bijna $13 miljard.

Avalanche krijgt langverwachte update

Avalanche (AVAX) kreeg gisteren zijn langverwachte update, genaamd ‘Durango’.

De update ging gepaard met de lancering van Avalanche Warp Messaging (AWM), die de communicatie tussen verschillende subnets binnen het Avalanche-netwerk moet verbeteren.

Het gaat ook gepaard met de lancering van Teleporter, een tool gebouwd op AWM om de overdracht van assets binnen deze subnets te verbeteren.

Deze update moet het netwerk dus een stuk efficiënter maken, end at lijkt de koers vandaag iets omhoog te duwen.

Met een stijging van ‘slechts’ 25% in de afgelopen 30 dagen, loopt AVAX enigszins achter op de concurrentie.

Worldcoin problemen met Spaanse overheid, maar AI crypto stijgen hard

Worldcoin (WLD), het controversiële crypto-project van OpenAI en ChatGPT oprichter Sam Altman, blijft het aan de stok krijgen met overheden.

Ditmaal beveelt de Spaanse overheid Worldcoin om te stoppen met het verzamelen en verwerken van data. Het mag de komende drie maanden niet opereren van de Spaanse toezichthouder.

Het onderzoekt momenteel klachten dat Spaanse gebruikers hun toestemming voor de datacollectie niet kunnen intrekken en dat data van minderjarigen wordt verzameld.

Desalniettemin staat de WLD koers vandaag 6% in de plus, maar dat is niets in vergelijking met sommige andere AI-gerelateerde munten. Fetch.ai (FET) en render (RNDR) staan beide bijna 40% in de plus vandaag.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment