Dinsdag wordt een belangrijke dag voor de bitcoin koers

Louise de Graaf


De geopolitieke spanningen zorgen ervoor dat de economische vooruitzichten voor de Verenigde Staten van Amerika (en de rest van de wereld) verslechteren. Zeer waarschijnlijk is de Amerikaanse centrale bank klaar met zijn renteverhogingen en zal op het op 1 november aankondigen dat de rente op hetzelfde niveau blijft, ondanks dat de inflatie plakkeriger blijkt dan gehoopt.

Afgelopen week viel de inflatie hoger uit dan verwacht, wat onder meer kwam door de gestegen olieprijzen. Vooral de dinsdag lijkt komende week een belangrijke dag te worden voor de bitcoin koers.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Dinsdag cruciaal voor de bitcoin koers?

Op dinsdag krijgen we namelijk cijfers over de retail-verkopen in de Verenigde Staten. Momenteel geeft de markt een nieuwe renteverhoging van 0,25 procent een kans van 33 procent, maar dat percentage kan verder zakken als blijkt dat de retail-verkopen tekenen van zwakte vertonen.

Retail-verkopen VS. Bron: ycharts.com

De retail-verkopen zullen een boost krijgen door hogere autoverkopen en hogere benzineprijzen, maar als je deze weglaat, dan blijft er waarschijnlijk een veel zwakker rapport over.

Zo waren in september bijvoorbeeld de creditcard-uitgaven lager en dat is normaal gesproken een goede barometer voor de algemene trends met betrekking tot de consumptie.

In de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) wordt ook melding gemaakt van toenemend bewijs dat de spaarpotten van huishoudens slinken, waarmee de financiële druk toeneemt.

Waarom is dit belangrijk voor bitcoin?

Als de retail-verkopen inderdaad tegenvallen en we een zwak rapport krijgen, dan verlaagt dat de kans op extra renteverhogingen. Dat zorgt er immers voor dat de economische groei afneemt/stagneert en de opwaartse druk op de inflatie wegvalt.

Verder is het voor de Amerikaanse centrale bank gewoonweg gevaarlijk om de rente te verhogen op het moment dat de economie onder druk staat.

De Amerikaanse centrale bank is er om inflatie tegen te houden of terug te draaien, maar ook om een stabiele economie te garanderen. Uiteindelijk zal dat laatste (vrijwel) altijd voorgaan op het tegenhouden van de inflatie.

Voor bitcoin zou het een goede zaak zijn als extra renteverhogingen achterwege blijven. Wat dat betreft moeten we wellicht hopen op verzwakkende retail-verkopen.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Blijf de crypto markt een stapje voor met een Premium lidmaatschap

In de Premium omgeving van Crypto Insiders praten onze analisten en leden over de impact van deze economische data op de crypto-markt en natuurlijk de bitcoin koers. Ook kun je hier vragen stellen aan ervaren handelaren en delen onze analisten wekelijkse 20 exclusieve technische analyses van een uitgebreid assortiment aan cryptovaluta. Neem eens een kijkje op onze Premium informatiepagina en probeer de eerste 30 dagen gratis.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment