Deze mensen zijn vergeten dat ze crypto-miljoenen hebben

Louise de Graaf


Sommige mensen zijn zo rijk dat ze niet omkijken naar een aantal miljoenen. Volgens een rapport van analyse platform Arkham Intelligence is dit het geval voor een aantal whales. Zo zouden er investeerders zijn die miljoenen dollars aan crypto tokens achter hebben gelaten op diverse ‘bruggen’.

Bruggen, in de context van blockchain, zijn technologieën die het mogelijk maken om activa en informatie veilig en efficiënt over te dragen tussen verschillende blockchain-netwerken. Het faciliteert daarmee interoperabiliteit tussen deze anderszins gescheiden systemen.

Arkham identificeerde verschillende wallets met grote hoeveelheden ongeclaimde cryptocurrency. Onder de betrokkenen bevinden zich spelers uit de gedecentraliseerde finance (DeFi) en non-fungible token (NFT) sectoren. Tussen die spelers was ook een bedrijf gelinkt aan Ethereum (ETH) mede-oprichter Vitalik Buterin.


Van $8.000 naar $6 miljoen: cryptohandelaar scoort met Ethereum memecoin

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Crypto miljoenen blijven onaangetast

In een geval liet een wallet op naam van thomasg.eth ongeveer $800,000 achter in de native bridge van Arbitrum (ARB), een layer-2 van Ethereum. De tokens zitten al bijna twee jaar vast waarmee ze de bearmarkt in 2023 hebben doorstaan.

Een ander adres dat is verbonden met een NFT-gebruiker, die op X wordt geïdentificeerd als Mike Macdonald, heeft ongeveer $117,000 aan activa, ongeclaimd achtergelaten. De fondsen zijn verbonden met de verkoop van de bekende Cryptopunks verzamelobjecten. Maar de persoon lijkt de crypto te zijn vergeten te claimen op een brugcontract.

Een ander Ethereum adres, dat is verbonden aan een entiteit genaamd Bofur Capital, heeft ongeveer 27 wrapped Bitcoin (wBTC), ter waarde van $1.8 miljoen, voor meer dan twee jaar niet van de Arbitrum brug afgehaald. Voor dit adres is het slecht zo’n 12% van zijn vermogen, gezien het meer dan $14 miljoen in crypto’s bezit volgens de gegevens van Arkham.

Als laatste is er ook nog een account dat 50 ETH van Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin heeft ontvangen. Het was stank voor dank, gezien de eigenaar van de munten deze fondsen al zeven maanden op de Optimism (OPT) brug heeft staan. De huidige waarde van de munten staat op ongeveer $1,05 miljoen.

Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar

Of de whales ooit bewust zullen worden van hun fondsen weten we niet. Wel hebben we gezien dat dit even kan duren. Zo ontwaakte er onlangs een oeroude Bitcoin (BTC) wallet dat voor het laatst actief was in 2010. De whale verplaatste 50 bitcoins, ter waarde van ongeveer $3,16 miljoen, naar de Amerikaanse crypto exchange Coinbase. De bitcoins werden oorspronkelijk gemined in april 2010 tegen een prijs van slechts $0,07. Ze vertegenwoordigen daarmee een stijging van 90 miljoen procent in waarde.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment