Deze memecoin is 60% van Donald Trumps cryptoportfolio

Louise de Graaf


Voormalig president van de Verenigde Staten Donald Trump staat bekend om zijn zakelijke flair en zijn onvoorspelbare aanpak van investeringen. Recentelijk trok hij de aandacht van de wereld van crypto nadat hij meerdere memecoins in zijn gewallet gestort kreeg. Na al deze airdrops bezit de oud-president tegenwoordig een behoorlijk cryptoportfolio.

Ex-president all-in op memecoin

Memecoins, een type cryptocurrency die zijn naam dankt aan hun vaak humoristische of satirische oorsprong, hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. De bekendste voorbeelden zijn Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIBA), waarbij de eerste wereldwijde erkenning kreeg dankzij tweets van Elon Musk en andere beroemdheden. De laatste van het lijstje kent een aanzienlijke stijging in de afgelopen dagen.

Donald Trump heeft ook een aantal lucratieve memecoins in zijn bezit. Omdat Trump ooit een eigen NFT-collectie heeft gelanceerd, is bekend wat zijn Ethereum (ETH) wallet is. Daar maken deze memecoins gretig gebruik van door hem gratis een zak van hun memecoin te geven, mede als middel om de crypto onder de aandacht te brengen.

Dit heeft bijzonder goed uitgepakt, kan worden gesteld. Zijn investeringen zijn nu namelijk zo’n $6,6 miljoen waard. Dit heeft de voormalig president mede te danken aan de algemene stijging van de markt. Opvallend is dat deze winsten van Trump veel te maken hebben met een memecoin genaamd Maga Trump (MAGA).

De memecoin maakt wel 60% van het portfolio van Trump uit. De waardering van de munt in zijn cryptowallet zorgt voor $3,9 miljoen. Andrew Kang, medeoprichter van investeringsbedrijf Mechanism Capital, legt waarom zijn bedrijf nu in memecoins met een Trump-thema investeert. Dat de Trump memecoins zo goed scoren heeft volgens Kang alles te maken met zijn media-activiteiten. Tevens gelooft hij dat Trumps aanwezigheid in de media ervoor zorgt dat de waarde van memecoins stijgt. Zo ook nu het geval is met Maga Trump:

“Memecoins draaien allemaal om de aandachtseconomie, en Trump is waarschijnlijk een van de beste aandachttrekkers ter wereld,” zei Kang in een post op X (voorheen Twitter).

Trump’s complete cryptoportfolio

Naast memecoins heeft Trump ook andere cryptoprojecten in zijn wallet staan. Zo heeft hij een flink in Wrapped Ether (WETH) en Ethereum (ETH). Deze munten vertegenwoordigen een respectievelijke $1,29 miljoen en $1,19 miljoen zijn. Dat is een aanzienlijk kleiner deel van zijn portfolio ten opzichte van de Trump-memecoin. Wrapped Ether is goed voor 19,55% en Ethereum maakt in totaal 18,03% uit.

De vierde munt uit de crypto wallet van Trump is BABYTRUMP. De Babytrump-token valt ook in de categorie memecoins. Hoewel de waarde van BABYTRUMP-tokens de laatste tijd is gedaald, blijven ze toch een belangrijk onderdeel van Trumps portfolio. De waarde ervan is op dit moment een slordige $175.450. Tot slot bezit de Republikein Polygon (MATIC) token. De waarde ervan is slechts $5.210, een erg klein aandeel in vergelijking met de rest van de crypto’s die Trump beheert.

Tijdelijk tot 40 euro gratis crypto cadeau

Ben je klaar om je te verdiepen in de wereld van crypto en speel je met het idee om Bitcoin of misschien wel een memecoin zoals Trump’s MAGA te kopen? Wij hebben de handen ineengeslagen met Bybit powered by SATOS, de exchange met het meest uitgebreide aanbod van crypto in Nederland, om onze lezers een exclusieve aanbieding te doen.

Registreer je bij Bybit powered by SATOS via onderstaande knop en krijg als welkomstgeschenk tot 40 euro in de crypto van jouw keuze helemaal gratis.

Pak tot 40 euro gratis


Post Views: 33

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment