Deze bitcoin prijs is belangrijk in de nieuwe week, laat analist zien

Louise de Graaf


Na twee rode weken lijkt bitcoin (BTC) af te stevenen op een groene week. De afgelopen week steeg de koers flink, waarmee volgens sommige analisten een verder herstel in het verschiet kan liggen.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Bitcoin koers veert op en herstelt boven $40.000

De week voor bitcoin begon aanvankelijk nog boven de $40.000, maar direct op maandag kleurde de markt rood. Op maandag en dinsdag daalde de koers uiteindelijk met zo’n 7%.

De bitcoin prijs van de afgelopen 7 dagen. – Bron: CoinMarketCap.

Maar zoals op de bovenstaande grafiek te zien keerde bij ongeveer $38.500 het tij. Vanaf dat punt wist BTC weer op te veren waarna het de rest van de week alle verliezen goedmaakte. Al met al staat bitcoin, ondanks de significante daling op maandag en dinsdag, bijna 2% in de plus ten opzichte van 7 dagen geleden.

Op het moment van schrijven is de bitcoin prijs in dollars op Bybit powered by SATOS $42.445. De bitcoin prijs in euro komt uit op €39.125 op het Nederlandse handelsplatform Bitvavo. Dat is ongeveer 1,9% hoger dan een dag geleden.

Mogelijke oorzaak stijgende BTC prijs

Een van de oorzaken dat het sentiment weer iets aan het bijdraaien is ligt waarschijnlijk in de hoek van de bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). Deze beursfondsen zijn pas kortgeleden gelanceerd, maar zorgen nu al voor flinke volatiliteit.

Al vlak na de lancering stroomde er veel geld de fondsen in. Behalve in die van Grayscale, die op dat moment het grootste bitcoin beursproduct in handen had. Maar door de hoge kosten die het rekent ten opzichte van concurrenten stroomt dat fonds nu langzaam leeg.

En dat zorgde voor onzekerheid onder beleggers. De leegstroom zorgde bovendien voor flinke bitcoin verkopen, wat ook geen positief effect heeft op de prijs. Gedurende de week werd echter duidelijk dat de uitstroom nu aan het afnemen is.

10 euro gratis crypto naar keuze

Bitcoin kopen, of een van de meer dan 200 andere crypto op Bitvavo? Maak via de onderstaande rode knop een account aan en ontvang 10 euro tegoed als welkomstbonus. Deze 10 euro mag je vervolgens uitgeven aan wat je maar wil; 20 XRP bijvoorbeeld! Bovendien handel je de eerste 10.000 euro helemaal gratis.

Pak 10 euro gratis


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin staat op een belangrijk punt

Tot slot een stukje technische analyse. De bekende analist Rekt Capital deelde gisteren op X een interessante bevinding. Volgens hem staat de koning der crypto namelijk op het punt weer een belangrijke prijszone te heroveren.

Artikel gaat verder na X post.

Volgens de analist heeft de bitcoin koers gisteren de dagelijkse candle boven de onderkant van deze prijszone gesloten. “Als BTC deze onderkant kan hertesten als steunniveau gedurende het weekend, dan zou dat betekenen dat ook de wekelijkse candle boven de onderkant sluit.”

Op de bovenstaande grafiek is duidelijk te zien hoe de bitcoin koers sinds eind vorig jaar in deze prijszone handelde, en zowel de boven- als onderkant testte. De onderkant van de prijszone in Rekt Capital’s analyse ligt bij $41,780. De bovenkant bij $43.786.

Vandaag en morgen zal dus vooral de $41.780 belangrijk zijn om in de gaten te houden. Een sluiting hierboven zou goed nieuws kunnen betekenen voor de bulls.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment