Deze altcoins zijn populairder dan Bitcoin en Ethereum in Zuid-Korea

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zijn zoals bekend de twee grootste cryptovaluta op de markt. Niet alleen qua marktkapitalisatie maar ook qua handelsvolume steekt het duo er met kop en schouders bovenuit. Dit is echter niet het geval in Zuid-Korea. Onderzoek van DeSpread toont aan dat Zuid-Koreaanse crypto investeerders de voorkeur geven aan risicovollere altcoins ten opzichte van BTC en ETH.


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Zuid-Koreaanse crypto beurzen doen het goed

Crypto is immens populair in Zuid-Korea. Dit jaar groeide het aantal crypto beleggers in het Oost-Aziatische land tot 6 miljoen mensen. Dit is 10 procent van de bevolking.

“Het grootste deel van deze investeerders is vooral actief op gecentraliseerde exchanges. Dit maakt de invloed van gecentraliseerde crypto exchanges zeer significant in Zuid-Korea.”

Aldus het onderzoek van DeSpread. Wereldwijd daalde het volume op exchanges sinds maart dit jaar, maar niet in Zuid-Korea. Upbit, de grootste exchange in het land, zag juist een forse groei in het handelsvolume. Ook andere grote exchanges in het land zagen het volume flink toenemen.

Koreanen kiezen voor altcoins

Maar het opvallendste dat uit het rapport van DeSpread naar voren komt is de Koreaanse voorkeur voor altcoins. Dit is een uitzondering op de rest van de crypto markt. Waar wereldwijd bitcoin en ethereum de kroon spannen, geven Koreanen de voorkeur aan altcoins.

“Het grootste deel van de investeerders op Upbit hebben grote interesse in altcoins met een potentie voor hoge winsten en ze accepteren de samengaande hoge risico’s. Dit is de reden voor het hoge aandeel van altcoin trading op de Koreaanse markt.”

Populaire coins in Zuid-Korea zijn volgens het onderzoek: polkadot (DOT), aave (AAVE), cardano (ADA), arbitrum (ARB), chainlink (LINK) en shiba inu (SHIB). Al deze coins noteren in Zuid-Korea een proportioneel hoog handelsvolume ten opzichte van de rest van de wereld.

Ook opvallend is dat er in Zuid-Korea veel gebruik wordt gemaakt van het Tron (TRX) netwerk. Tron is een layer one blockchain die al heel wat jaren mee gaat. In het westen is Tron niet super populair. Maar vooral in Azië wordt vaak de voorkeur gegeven aan Tron boven Ethereum. Zo ook in Zuid-Korea. Bijna 75 procent van de inkomende en uitgaande transacties op Upbit worden met Tron verwerkt. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment