De meeste Bitcoin ETF’s zullen niet overleven volgens Grayscale CEO

Louise de Graaf


Zoals je waarschijnlijk al weet werden eerder deze maand deze maand de Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot ETF’s goedgekeurd en gelanceerd op de beurzen. Elf ETF’s om precies te zijn, waaronder die van Blackrock, ARK en Grayscale. Maar of al deze elf ETF’s het zullen overleven is nog maar de vraag. De CEO van Grayscale denkt in ieder geval van niet.


Crypto Rewind: Bitcoin schrijft geschiedenis met komst ETF’s

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Te veel bitcoin ETF’s

Michael Sonnenshein, de CEO van het investeringsfonds Grayscale, denkt dat er op den duur maar twee of drie Bitcoin ETF’s zullen overblijven. Dit zei hij op 18 januari in een interview met CNBC in Davos, Zwitserland, bij het World Economic Forum. 

“Vanuit ons standpunt, betwijfelen we soms de lange termijn toewijding [van andere uitgevers] voor de asset klasse. Ik denk dat de markt uiteindelijk niet de elf spot producten zal hebben die we momenteel hebben,”

Aldus Sonneshein die dus zegt de toewijding van sommige van de andere ETF uitgevers te betwijfelen. Ook Mati Greenspan van Quantum Economics vindt elf Bitcoin spot ETF uitgevers op lange termijn niet realistisch. Hij denkt dat investeerders in e toekomst het zelf beheren van bitcoin zullen prefereren boven het investeren in ETF’s.

“Voor nu zijn spot ETF’s een goede manier voor sommige portfolio managers om blootstelling aan bitcoin te verkrijgen waar ze dit anders niet zouden hebben. Maar elf ETF’s is flauwekul. Op den duur zal er een consolidatie plaatsvinden, en dit weten ze allemaal. Daarom zijn de commissies zo laag.”

Commissie oorlog onder de uitgevers

Het er is inderdaad een ware commissiestrijd gaande tussen de elf uitgevers. Zo zijn de handelscommissies van het Bitwise ETF met 0,20 procent het laagste. De rest van de commissies liggen op die van Hasdex en Grayscale na allen onder de 0,50 procent. Die van Grayscale is opvallend genoeg het hoogste met 1,5 procent.

Waar de meeste ETF’s dus voor klanten vechten door de commissies naar beneden te drukken lijkt Grayscale zich dus weinig zorgen te maken om weggeconcurreerd te worden. En ze hebben hiervoor een goede reden. Van alle uitgevers heeft Grayscale namelijk de meeste bitcoin in de kas. Grayscale is echter ook de uitgever die sinds de lanceringen de meeste BTC verkocht. 37.497 om precies te zijn.

Krijg gratis inzicht in je crypto winst en verlies

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment