de impact op de bitcoin koers

Louise de Graaf


Centrale banken over de hele wereld zijn de afgelopen zes maanden begonnen met het verlagen van de rentes, nadat ze in 2022 de rentes drastisch hadden verhoogd door de gigantische inflatie.

Over de afgelopen 6 maanden zagen we wereldwijd een totaal van 55 renteverlagingen. De twee belangrijkste centrale banken voor ons: de Amerikaanse centrale bank en de Europese Centrale Bank moeten helaas nog beginnen.

Wat betekent deze ontwikkeling voor de wereldeconomie en voor de bitcoin koers?


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Het weer slaat compleet om

Het moge duidelijk zijn dat centrale banken langzaam tot de conclusie komen dat ze hun gevecht tegen de inflatie hebben gewonnen. Stuk voor stuk kiezen ze ervoor om de rente te verlagen. Nu is het vooral wachten op de Amerikaanse centrale bank, die al maanden kiest voor een rentepauze, maar ons nog laat wachten op de eerste renteverlagingen.

Nu is de grote vraag natuurlijk of dit wel het moment is om de rente te verlagen. Zo zien we onder meer dat de activiteit onder vrachtschepen gigantisch stijgt, wat meestal niet het signaal is voor renteverlagingen.

Tegen de achtergrond van de hoge inflatie die we nog altijd zien, zou je eerder verwachten dat dit het signaal voor nieuwe renteverhogingen is of in ieder geval een langere pauze.

De markt lijkt momenteel in te zetten op juni als het eerste moment waarop de Amerikaanse centrale bank voor een renteverlaging kiest. Ten opzichte van gisteren is de kans op een nieuwe rentepauze echter gestegen van 29,9 procent naar 36,4 procent.

Steeds meer lijkt de markt te moeten erkennen dat de Amerikaanse centrale bank ook in zal juni kiezen voor het gelijk houden van de rentes.

Wat betekent dit voor de bitcoin koers?

Dit betekent dat de bitcoin koers nog even geen hulp krijgt vanuit de macro-economische hoek. Het zou echter ook slecht nieuws zijn als de Amerikaanse centrale bank ineens haast zou hebben om de rentes te verlagen.

Op dit moment is er geen reden om de rentes te verlagen en is de inflatie nog veel te hoog. Als die haast er wel zou zijn, dan zou dat betekenen dat de economie onder druk staat en dat is ook niet goed voor de bitcoin koers.

Wat dat betreft mogen we hopen dat die renteverlagingen nog even op zich laten wachten en dat de spot bitcoin-ETFs hun werk blijven doen voor bitcoin.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment