De enorme kracht van nepnieuws – toch géén bitcoin beursfonds

Louise de Graaf


De prijsactie van gisteren is je vast niet ontgaan. Laat ik je gelijk even uit je droom helpen: Nee, de Bitcoin spot ETF is nog niet goedgekeurd door de Securities and Exchange Committee (SEC). Er is gisteren door één van de grootste crypto nieuwsplatformen, fake news gedeeld. Zoiets melden zonder bronvermelding is natuurlijk al extreem verdacht. De goedkeuring van de Bitcoin spot ETF gaat één van de grote drivers van de volgende bullmarkt zijn.

Waarom is die Bitcoin spot ETF zo belangrijk, daar is de halving toch voor?

Tot vandaag is er zo’n 19.509.537 Bitcoin gemined. Nog iets minder dan 1,5 miljoen te gaan dus. Met de halving ontvangen de miners, die nieuwe blocks maken door het valideren van transacties, vandaag de dag 6,25 Bitcoin. Na de halving is dat dus nog maar weer de helft hiervan, ofwel: 3,125. Het gaat dus om schaarste.

Er is veel minder aanbod, er komt veel minder nieuwe Bitcoin op de markt en dat drijft de prijs omhoog MITS er vraag is dus. En daar komt die ETF dus om de hoek kijken. Voor institutionele beleggers (pensioenfondsen, verzekeraars etc.) is het niet zo eenvoudig om op de spot-markt aan Bitcoin te komen. Echter, met een spot ETF wél! Dit opent dus écht de deuren voor in potentie Biljoenen dollars en dus een explosie van een bullmarkt volgend jaar.

Fake news dus, zijn we dan weer terug bij af?

Nou nee. Het einde van het jaar is in zicht en mensen zijn zich emotioneel al aan het klaarmaken voor Kerst en daarna het nieuwe jaar. Waar mensen ook weer met een schone lei willen beginnen aan nieuwe avonturen. Dan is de bearmarkt ook alweer twee jaar achter ons en hopelijk zijn er in 2024 vele mooie nieuwe mijlpalen om te halen. Het moge duidelijk zijn dat goede voornemens in het nieuwe jaar onzin zijn, je moet gewoon beginnen, vandaag nog.

Goed, het punt dat ik wil maken is dat dit nieuwsbericht wel weer wat teweeg brengt. Mensen gaan denken “hmmm de effecten zijn wel echt zichtbaar en hoelang kan ik nog tegen deze prijs inkopen?”. Ook hier stapt de massa niet in, dat komt pas op een veel hoger niveau, ik denk boven de 50-60.000 dollar voor één Bitcoin. Ook geloof ik weer in een volgende Bearmarkt, maar dat is voor een andere keer.

Ben jij aan boord, of kijk je nog even de kat uit de boom?

Abonneer je nu op het YouTubekanaal van Eenrijkerleven en volg Eenrijkerleven op Instagram en/of Twitter.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment