Cryptohandelaar zet $13.000 om in $2 miljoen in 1 uur met memecoin

Louise de Graaf


Af en toe lukt het een gelukkige handelaar om de jackpot te slaan in de cryptowereld. Vooral de exorbitante koersbewegingen van zogeheten memecoins kunnen voor zowel winnaars als verliezers zorgen.

Deze cryptotrader wist met een nieuwe memecoin wel heel erg veel winst te maken. Hij zette namelijk $13.000 om in meer dan $2 miljoen in minder dan een uur.


Bijna $100 miljoen teruggewonnen uit crypto hacks in maart

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Cryptohandelaar haalt miljoenen winst in 1 uur met nieuwe memecoin

Dat lees je correct, deze handelaar wist binnen een uur een winst te maken van maar liefst 15.700%. Dat deed de handelaar met een nieuwe memecoin genaamd donotfomoew (MOEW), meldt analysebedrijf Lookonchain.

Slechts 10 minuten nadat MOEW beschikbaar werd op zogeheten decentrale exchanges (DEX) kocht de handelaar in kwestie 499,9 miljoen MOEW voor 4 ethereum (ETH).

Minder dan een uur later verkocht hij 111,65 miljoen MOEW voor 99 ETH en boekte daarmee al een winst van $328.000.

Lookonchain meldt verder dat de handelaar nog 388,24 miljoen MOEW heeft ter waarde van $1,76 miljoen.

Dat is niet alles. Toen Lookonchain dit rapporteerde lag de waarde van MOEW rond $0,0045. Inmiddels ligt de koers van MOEW rond $0,027.

Dat betekent dat de eergenoemde 388,24 miljoen MOEW nu niet meer $1,76 miljoen waard zijn, maar zelfs $10,5 miljoen.

MOEW werd voor de grap gecreëerd: “laat je niet meeslepen door FOMO”

Dat is natuurlijk een onvoorstelbare winst die de trader in recordtempo behaalt. De markt speculeert dan ook of er hier sprake was van insider trading.

Het is dan ook altijd aan te raden zeer voorzichtig te zijn met dit soort munten. MOEW werd voor de grap gecreëerd op 2 april door cryptobeurs Bitget en de Bitget Wallet.

“Gewoon voor de grap, niet al te serieus. We zijn benieuwd wat de kracht van memes teweeg kan brengen,” aldus Bitget Wallet.

Desondanks steeg de koers van MOEW hard in waarde en Bitget Wallet waarschuwt “koop het niet, laat je niet meeslepen door FOMO.”

De markt had verwacht dat de aangewakkerde hype omtrent memecoins inmiddels weer zou afkoelen, maar vooralsnog lijkt dat niet het geval.

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen over de lancering van poopcoin die gelijk miljoenen waard werd en de gestoorde koersbeweging van een Solana memecoin van een controversiële zanger.

Volgens een analist breekt deze memecoin hype zelfs de normale bitcoin cyclus. Desondanks is een waarschuwing op zijn plaats. Dit soort munten kunnen vaak net zo hard dalen als ze zijn gestegen.


Post Views: 40

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment