Cryptobeurs Bitget sluit deuren voor Nederlandse gebruikers

Louise de Graaf


Grote cryptobeurs Bitget heeft vandaag bekend gemaakt dat het de Nederlandse markt zal verlaten. Dit zal op korte termijn al plaatsvinden; per 1 december zal Bitget geen nieuwe gebruikers uit Nederland meer accepteren.

Bitget verlaat Nederland

Bitget is een enorme internationale crypto exchange met klanten over de hele wereld. Tot voor kort was Bitget ook volop aanwezig in Nederland, maar hier komt dus op korte termijn verandering in. Mensen met een Nederlandse identiteit of een bewijs van adres in Nederland zullen vanaf december niet meer worden geaccepteerd door Bitget. Zelfs Nederlandse IP-adressen zullen geweerd worden van het handelsplatform.

De reden hiervoor heeft alles met regelgeving te maken. Volgens een persbericht is het naleven van geldende regelgeving overal ter wereld topprioriteit voor de exchange, en klaarblijkelijk is Bitget niet in staat om te voldoen aan de Nederlandse regelgeving. Om die reden heeft de beurs besloten om de deuren in Nederland te sluiten voor nieuwe gebruikers.

“Om onze belofte na te komen om volledige naleving te ondersteunen, heeft Bitget besloten om de toelating van nieuwe klanten uit Nederland op te schorten”, aldus het persbericht van Bitget.

Bitget heeft geen registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB). En dat betekent in de praktijk dat de crypto exchange illegaal opereert in Nederland. Bitget is overigens niet de eerste exchange die niet in staat bleek om goedkeuring van DNB te krijgen. Eerder dit jaar zagen we ook Binance de deuren voor Nederlandse gebruikers sluiten toen duidelijk werd dat een licentie verkrijgen niet langer tot de opties behoorde.

Bitget maakt tevens duidelijk dat het echt enkel om nieuwe gebruikers uit specifiek Nederland gaat. In veel andere landen gaat Bitget gewoon nog verder met de bedrijfsvoering.

Bitget alternatieven

Voor wie dit als een zwaar nieuws binnenkomt; er zijn verschillende alternatieven voor Bitget die mogen handelen in Nederland. Denk hierbij aan het Nederlandse Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, die momenteel alle Nederlanders gratis crypto aanbiedt voor nieuwe aanmeldingen. Een ander alternatief is het Aziatische Bybit dat recentelijk door middel van een samenwerking met het Nederlandse SATOS ook een vergunning verkreeg om handelen voor Nederlandse klanten mogelijk te maken.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment