Cryptobeurs Binance sluit de deuren in nog een land: wat zit hierachter?

Louise de Graaf


Een van de grootste crypto exchanges, Binance, kondigde afgelopen week aan dat het is gestopt met het aannemen van nieuwe gebruikers in het Verenigd Koninkrijk (VK). Vanaf 16 oktober om 17:00 is het verbod live gegaan.


šŸŽ Deze week: Handel je eerste ā‚¬10.000 in crypto helemaal gratis

Binance in steeds meer landen geweerd

De beslissing is door de exchange genomen nadat de Financial Conduct Authority (FCA), de regulerende autoriteit in het VK die toezicht houdt op financiƫle markten en financiƫle organisaties, nieuwe wettelijke eisen stelde aan de partners van Binance.

De FCA had vereist exchanges om eerlijk en oprecht te zijn tegenover VK consumenten. Dat betekent onder andere dat er waarschuwingen moeten worden gegeven die mensen begrijpen. Binance was van plan om met Rebuildingsociety (REBS), een peer-to-peer leenplatform, in zee te gaan. Echter, heeft de FCA REBS verboden om advertenties te plaatsen waarin diensten van Binance worden gepromoot.

Bestaande Britse gebruikers zullen nog niet zo veel merken, behalve dat er de komende tijd geen nieuwe diensten aan het platform worden toegevoegd. Dit houdt onder andere in dat verschillende producten zoals cadeaukaarten, Binance Research, Binance Feed en Binance Academy, die beschikbaar zijn op het internationale platform van Binance, momenteel niet beschikbaar zijn op het VK platform. Binance gaat ondertussen op zoek naar een nieuwe entiteit die is goedgekeurd door de FCA, om namens de exchange wettelijke goedkeuringen en toezicht te kunnen waarborgen binnen de regelgevende kaders van het VK.

Binance in Nederland

Het is niet de eerste keer voor Binance dat ze het lastig krijgen met lokale authoriteiten. Zoals je waarschijnlijk niet is ontgaan had de exchange ook problemen met de Nederlandse markt en moest het bedrijf ons kikkerlandje op 17 juli verlaten. De beslissing volgde nadat Binance niet in staat was om een virtual asset service provider (VASP) licentie te verkrijgen, essentieel voor het voldoen aan de Nederlandse anti-witwasregelgeving. Binance moest sluiten ondanks dat het actief is in veel andere Europese landen.

Crypto Insiders is genomineerd!

Het zal je niet ontgaan zijn, we hebben een volledig nieuwe website, met een sterke focus op jou; de lezer. Vlak na de lancering hoorden we dat we genomineerd zijn voor een publieksprijs.

Het betekent veel voor ons als jullie even op ons stemmen, stemmen duurt een minuut ā€“ we beloven dat het het waard zal zijn.Ā Stemmen doe je hier!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment