Cryptobeurs Binance lokt memecoin makers met prijzenpot van $1 miljoen

Louise de Graaf


Nu zogenaamde memecoins weer zeer populair zijn in de wereld van crypto, wil ook Binance, een graantje meepikken.

Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, wil ontwikkelaars van memecoins overhalen om naar het crypto-netwerk van Binance te komen: de Binance Smart Chain (BSC).

Het wil deze ontwikkelaars aantrekken door een $1 miljoen uit te delen aan de ontwikkelaars. Deze beloning wordt verdeeld aan de hand van een wedstrijd onder verschillende memecoin-projecten.


AI-hype gunstig voor failliete FTX, $1 miljard aandelenverkoop

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

Zet de memecoin-rally voort bij Binance?

Binance Smart Chain (BSC) wil graag ontwikkelaars van memecoins aantrekken vanwege de snelle groei van memetokens. Binance heeft aangekondigd dat het tot $1 miljoen beschikbaar stelt om ontwikkelaars te belonen die hun memecoin-projecten op het netwerk uitvoeren.

BSC, een sidechain van het Binance-platform, krijgt de in cryptowereld veel aandacht vanwege zijn lage transactiekosten en snelle transactiesnelheden. Het heeft zich gevestigd als een geduchte concurrent van Ethereum. Vooral voor projecten die zich richten op decentralized finance (DeFi) en non-fungible tokens (NFT’s).

Memecoins die willen deelnemen om kans te maken op de prestigieuze beloning moeten voldoen aan twee eisen. De memecoin-projecten moeten minstens één beveiligingsaudit hebben voltooid en het project openbaar maken op BscScan.

BscScan is een blockchain-verkenner die specifiek is ontworpen voor de Binance Smart Chain. Het stelt gebruikers in staat om transacties, adressen, tokens en andere informatie op de Binance Smart Chain te bekijken en te analyseren.

Innovatie in de wereld van cryptomemes

Ontwikkelaren kunnen hun projecten aanmelden tijdens de campagneperiode. Deze loopt van 10 april tot 9 mei. In die tijd moeten de memetokens geïmplementeerd zijn op het netwerk van Binance. De naam van de campagne heet de ‘Meme Innovation Campaign’.

Binance stelt de participerende leden in staat om op creatieve wijze te innoveren door middel van mememcoins. In een persbericht meldt het bedrijf het volgende:

“De campagne vindt plaats op het snijvlak van creativiteit, Web3-cultuur en innovatie, en gaat over het kracht geven aan makers, zowel doorgewinterde ontwikkelaars als nieuwkomers, om blockchain-technologie te gebruiken om hun ideeën tot leven te brengen.”

Om deel te kunnen nemen aan de wedstrijd hoeven de memecoin-projecten alleen aan de twee eerdergenoemde eisen te voldoen. Om echter kans te kunnen maken op grote prijzen is meer vereist, en die regels zijn nog niet zo makkelijk.

Zo moeten deelnemers een handelsvolume van $2 miljard voor hun memecoins bereiken om in aanmerking te komen voor de laagste beloning. Om voor de hoofdprijs van $1 miljoen in aanmerking te komen moeten de coins meer dan $30 miljard aan handelsvolume hebben gepasseerd. Zeker geen simpele opgave dus.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment