Cryptobeleggers kopen legendarische Dogecoin en Shiba inu meme

Louise de Graaf


Een groep cryptobeleggers heeft het iconische plaatje gekocht dat leidde tot de bekende ‘doge’ meme en de creatie van twee bekende memecoins inspireerde: dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB).


Alarmbellen bij Solana: helft van alle token pre-sales is een scam

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Own the Doge DAO koopt Dogecoin & Shiba Inu meme

‘Own the Doge’ is een zogeheten decentralized autonomous organization (DAO). Een DAO is een organisatie die volledig draait op een blockchain-netwerk en wordt bestuurd door leden in plaats van een centrale autoriteit.

Leden van een DAO kunnen stemmen op belangrijke beslissingen om een open en democratisch systeem te vormen waar tokens de leden stemrecht kunnen geven.

Own the Doge heeft de 18 jaar oude foto gekocht van de oorspronkelijke eigenaar van de bekende Shiba Inu-hond ‘Kabuso’. Dat vertelt de DAO in een interview aan CoinTelegraph.

Het gaat dan om de onderstaande foto waar de bekende hond is te zien die de originele ‘doge’ memes en cryptomunten inspireerden.

De cryptomarkt en ‘4/20’

De decentrale organisatie hoopt hiermee de exclusieve rechten tot het gebruik van de foto te hebben gekocht.  Daarmee zou de organisatie in theorie lucratieve deals kunnen sluiten met bedrijven die gebruik willen maken van het plaatje, bijvoorbeeld voor merchandise.

“Ik denk dat [de deal] veel mogelijkheden opent voor bedrijven, waar er verwarring is rond het auteursrecht.”

In het interview met CoinTelegraph meldt de groep dat het er drie jaar over heeft gedaan om de deal rond te krijgen. Het zou in die tijd samengewerkt hebben met juridische experts uit zowel de VS als Japan.

Het is echter niet bekend wat de DAO heeft betaald voor de foto en de rechten. Dat wilde de organisatie blijkbaar niet onthullen.

Toch zegt de groep dat het niet van plan is om de auteursrechten te handhaven en achter gebruikers aan te gaan die de foto al gebruiken.

Gisteren, op 20 april (4/20) vierden dogecoin houders ‘DOGE day’, dezelfde dag dat marihuana wordt gevierd. Toevallig viel op dezelfde dag de langverwachte bitcoin (BTC) halving plaats.

Hoewel de cryptomarkt eerder deze maand een flinke klap kreeg te verduren, konden DOGE en SHIB in de afgelopen 24 uur fors stijgen. DOGE staat vandaag bijna 7% in de plus en SHIB zelfs bijna 19%.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment