Crypto wint veel terrein als institutionele investering in Canada

Louise de Graaf


Er blijkt een positieve ontwikkeling te zijn voor crypto volgens een onderzoeksrapport van KPMG. In de afgelopen jaren is er in toenemende mate een stijging te zien van institutionele investeerders, die kiezen voor de groeiende wereld van cryptocurrencies.


Waarom het aankomende vrijdag spannend kan worden voor Bitcoin

Steeds meer investeerders in cryptocurrencies

Uit een onderzoek van accountantskantoor KPMG blijkt dat steeds meer institutionele investeerders in Canada zich wagen aan cryptocurrencies. Bijna 40% van de investeerders heeft directe of indirecte investeringen in cryptocurrencies. In het eerdere onderzoek van KPMG in 2021 was dit percentage nog 31%.

Het accountantskantoor heeft tijdens het onderzoek 65 reacties ontvangen. Hieronder waren 34 bedrijven die financiële diensten verlenen en 31 institutionele investeerders met een portefeuille van meer dan 500 miljoen dollar.

Uit de reacties bleek dat bij één derde van de institutionele investeerders minimaal 10% van hun portfolio is geïnvesteerd in crypto gerelateerde zaken. De helft van deze investeerders heeft directe investeringen in bijvoorbeeld crypto gerelateerde exchange-traded funds (ETF’s) en trusts of indirecte investeringen via aandelen in cryptobedrijven.

Ook in het handelen van crypto derivaten is een stijging te zien van 28% ten opzichte van drie jaar geleden. Alleen bij de durfkapitaal- en hedgefonds bedrijven was een afname te zien van enkele procenten.

Alternatief om inflatie tegen te gaan

In Canada werden voor het eerst in februari 2021 spot bitcoin (BTC) en spot ethereum (ETH) ETF’s goedgekeurd. Dit droeg bij aan de toenemende interesse in cryptocurrencies. Maar toen de Verenigde Staten ook spot bitcoin ETF’s goedkeurden, zagen veel investeerders dit als een belangrijk moment, aldus Kareem Sadek van KPMG Digital Assets.

Steeds meer investeerders benoemen dat de cryptomarkt volwassener is geworden en de opslagmogelijkheden zijn verbeterd. Daarnaast is er een steeds groter groeiende vraag onder klanten van investeringsmaatschappijen naar crypto gerelateerde investeringen. Hierdoor hebben deze aanbieders het aanbod voor hun klanten in de afgelopen jaren steeds verder uitgebreid.

Voor vele investeerders zijn de stijgende inflatie en groeiende schulden in de Verenigde Staten een groot probleem. Volgens KPMG zoeken veel investeerders daarom naar alternatieven om hun portefeuille te beschermen. In deze zoektocht zouden cryptocurrencies wel eens dé uitkomst kunnen zijn om zichzelf hiertegen te beschermen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment