Crypto vertrekt naar Singapore na problemen in drie landen

Louise de Graaf


Het crypto-project Worldcoin is al sinds het bestaat geen lievelingetje van overheden. Zij zien naar verluidt het project liever mislukken. In een aantal landen is Worldcoin al gestopt, maar nu heeft het opnieuw een uitbreiding aangekondigd.


‘Bitcoin investeerders krijgen versneld staatsburgerschap in ruil voor een donatie’

  • icon-overheidregulatie

    Overheid en regulatie

Overheden niet blij met crypto project Worldcoin

Vorige week ging het nieuws dat het is gestopt in India, Brazilië en Frankrijk. Kritiek van overheden was hiervoor de reden. Worldcoin verzamelt namelijk biometrische gegevens van walleteigenaren, die in ruil voor hun deelname aan het project mee kunnen doen aan airdrops.

Het project biedt dus een vorm van universal basic income (UBI). Het doel is namelijk om op het internet onderscheid te maken tussen steeds slimmer wordende AI-algoritmen en echte mensen. Onderscheid maken wordt namelijk steeds moeilijker, waardoor mensen steeds meer benadeeld zouden kunnen worden.

Maar verschillende overheden stribbelen fel tegen, omdat het netwerk de privacy van gebruikers niet goed zou beschermen. Tegelijkertijd zetten de bedenkers het project door. Eerder in december is een giftenprogramma onthuld voor ontwikkelaars en projectmanagers, dat voor groei van het ecosysteem moet zorgen. Ook is Worldcoin-medeoprichter Sam Altman nog altijd erg optimistisch over het project.

Worldcoin beschikbaar in Singapore

In een persbericht suggereert Worldcoin dat de optimistische houding blijft, want je kunt je nu in Singapore aanmelden voor het project. Dat gebeurt met de Orb, een door Worldcoin zelf ontworpen irisscanner die op verschillende locaties wereldwijd te gebruiken is. Volgens de zoekfunctie zijn er op het moment van schrijven vijf verschillende Orbs verspreid in Singapore.

Daarnaast is Worldcoin-moederorganisatie Tools for Humanity nu lid van twee van Singapores meest prestigieuze startup- en technologie-organisaties: ACCESS en de Singapore Fintech Association (SFA).

Ook is de organisatie aan het uitbreiden in landen waar al Orbs beschikbaar gesteld zijn, er komen er langzaam simpelweg meer bij. Zo zijn vorige week de Spaanse steden Sevilla en Bilbao toegevoegd aan de lijst. In Duitsland is de lijst uitgebreid met Cologne en Leipzich tot vier steden in totaal. In Argentinië, Chili en Japan zijn ook meer Orbs beland.

Ook heeft World App, de eerste wallet die geschikt is voor World ID, de mijlpalen van 5 miljoen downloads en 1,7 miljoen maandelijks actieve wallets bereikt.

Post Views: 10Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment