Crypto verdubbelt binnen een uur in waarde na bereiken mijlpaal

Louise de Graaf


De BTT-token van Bittorent is in een korte tijd in waarde verdubbeld. Het platform waarop het is uitgegeven, Tron, bereikte vrijwel tegelijk een mijlpaal van 200 miljoen gebruikers. Tron nam na een juridische strijd in 2018 het platform Bittorent over en geeft sindsdien de BTT-token op de Tron-blockchain uit.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

BTT leeft op, net als de rest van de crypto industrie

BTT van Bittorrent is aanzienlijke in waarde gestegen, wat aantoont dat de markt gunstig reageert op de groei van Tron. Het blockchainplatform dat Bittorrent gebruikt om zijn BTT-token uit te geven heeft inmiddels een indrukwekkende gebruikersbasis van 200 miljoen bereikt.

De BTT-token gaat richting een marktkapitalisatie van $1 miljard. Zo steeg de token afgelopen woensdag kort na een X-bericht (voorheen Twitter) van de oprichter van Tron, Justin Sun. Hierin schrijft hij over het behalen van de gebruikersmijlpaal.

“Dit is niet alleen een belangrijke mijlpaal, maar ook een bevestiging van ons groeiende ecosysteem”, laat Sun weten. 

Tron voorlopig niet uitgegroeid in de crypto wereld

Tron heeft momenteel in totaal een waarde van $8,2 miljard vastgelegd over diverse DeFi-protocollen. Hierdoor is het de tweede grootste blockchain na Ethereum, zowel wat betreft het aantal gebruikers als de totale vastgelegde waarde (TVL). TVL is een maatstaf die aangeeft hoeveel geld van gebruikers is geĂŻnvesteerd in een crypto-ecosysteem.

Tron-oprichter Sun geeft verder nog een speciaal dankwoord aan Tether. Zo is het aantal gebruikers in USDT van de stablecoin-uitgever ook aanzienlijk gestegen.

“Ik ben ervan overtuigd dat we het gebruik van USDT en andere stablecoins zullen blijven vergroten, waarmee we onze positie op de markt verder zullen versterken”, ligt Sun in een post op X toe. “Opmerkelijk genoeg houden nu 34.500.061 gebruikers op Tron, wat overeenkomt met 17,2% van al onze gebruikers, USDT vast.”

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment