Crypto topper solana verbreekt drie jaarlijkse records in december

Louise de Graaf


Een van de populairste cryptocurrencies op het moment is solana (SOL). De altcoin heeft een enorme stijging meegemaakt sinds het begin van het jaar. Gisteren haalde de koers van de munt een nieuw jaarlijks record. Maar dat is niet het enige. Solana heeft namelijk naast deze prestigieuze koersstijging ook andere records verbroken.


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

Top crypto solana verbreekt meerdere records in december

Een van de nieuwe records die solana gehaald heeft is het aantal actieve gebruikers per maand. Dat heeft volgens data van Hello Moon een jaarlijks record verbroken en de 15,66 miljoen aangetikt. Dat is een stijging van 50% sinds vorige maand. Het vorige record lag op januari 2023, toen er 15,24 miljoen gebruikers actief waren. 

Ook het aantal nieuwe gebruikers per maand heeft een record verbroken bij solana. In december kwamen er 6,78 miljoen unieke, gloednieuwe gebruikers bij. Het vorige record van het hoogste aantal nieuwe gebruikers lag op mei 2023, toen er 6,6 miljoen nieuwe gebruikers bij kwamen.

Naast het aantal gebruikers, zowel nieuw als actief, heeft de prijs van solana een record gezet. Dit is echter een jaarlijks record. Sinds april 2022, anderhalf jaar geleden, heeft de koers van SOL niet zo hoog gestaan. Op het moment van schrijven is een solana token $112,7 waard. Dat is een stijging van 880% sinds het begin van dit jaar.

Solana verslaat tether en BNB

Onlangs klom solana hard in de crypto ranglijsten. Na een tijdlang nog niet eens in de top 10 te hebben gestaan, waant de munt zich nu veilig in de top 5. Het overtrof tokens als XRP en BNB wat betreft marktkapitalisatie. De totale waarden van de tokens omvatten respectievelijk $33,3 miljard en $40,3 miljard. 

Solana is hen echter hard voorbij gegaan en heeft momenteel een marktkapitalisatie van $48 miljard. Daar lijkt de groei echter voor nu op te houden. De volgende in de ranglijst is namelijk tether (USDT), dat een marktkapitalisatie heeft van $91,3 miljard. 

Om die te overtreffen zou de marktkapitalisatie en dus de koers moeten verdubbelen. Dan komt solana wel erg dicht bij zijn all time high. Deze werd behaald op 6 november 2021, toen de koers een waarde van maar liefst $260 aantikte. 

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment