Crypto project sluit de deuren

Louise de Graaf


Crypto project LBRY heeft aangekondigd dat het zijn activiteiten zal stopzetten vanwege overweldigende schulden. In een emotionele afscheidsboodschap gaf het team aan dat het geconfronteerd wordt met meerdere miljoenen dollars aan schulden en dat het helaas onmogelijk is geworden voor het bedrijf om het hoofd boven water te houden.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Einde van het pad voor LBRY

In een verklaring op Odysee, wat een video-platform is van het project zelf, die ook werd gedeeld op X, legde het LBRY-team uit dat de schulden die verschuldigd zijn aan de SEC, hun juridisch team en een particuliere schuldeiser te groot zijn geworden om te overwinnen. Ze zeiden:

 “LBRY Inc. moet eindigen. Er is geen ontkomen aan. Het heeft een oordeel verloren van de federale overheid, heeft meerdere miljoenen dollars aan schulden en heeft beloofd te sluiten. […] Dank aan iedereen die samen met ons heeft gevochten tegen online vrijheid”

In juli kondigde LBRY oorspronkelijk aan dat het zou stoppen na een definitief vonnis ten gunste van de SEC op 11 juli. In eerste instantie eiste de SEC dat LBRY maar liefst $22 miljoen zou betalen aan de SEC, maar uiteindelijk werd dit bedrag verlaagd naar ‘slechts’ $110.000. Ook dit bedrag bleek uiteindelijk dus te veel voor het gehavende crypto project om het hoofd boven water te houden.

De rechtszaak waarin LBRY verwikkeld geraakt was leek op het eerste gezicht erg veel op de zaak tussen de SEC en Ripple (XRP). Ook LBRY werd namelijk ervan beschuldigd om tokens als effecten te verkopen zonder daarvoor de benodige licenties in handen te hebben. Uiteraard weten we ondertussen dat de Ripple-rechtszaak een positiever einde kende.

Reacties uit de crypto gemeenschap

Ondanks de tegenslagen en het verdrietige nieuws, zijn er ook lichtpuntjes. Jeremy Kauffman, de inmiddels voormalige CEO van LBRY, sprak in een bericht op X zijn dankbaarheid uit voor de jaren in de crypto sector. Hij zei:

 “Het was geen gelukkig einde, maar het was een gelukkige reis,” 

De aankondiging werd gevolgd door talrijke steunbetuigingen vanuit de crypto gemeenschap. Verschillende gebruikers uitten hun waardering en dankbaarheid voor LBRY’s inzet voor de hele crypto industrie.

Ondanks de sluiting van LBRY Inc., blijft de LBRY blockchain actief. Aangezien het een open-source en gedecentraliseerde blockchain is, zal het blijven functioneren zolang er blocks worden gemined. Bovendien heeft Odysee gedurende de eerste vier maanden van 2023, 5,3 miljoen unieke gebruikers per maand gehaald. Dit maakt het tot het meest gebruikte gedecentraliseerde sociale media platform op de markt, volgens gegevens van CoinGecko. Ook Odysee zal dus gewoon blijven bestaan.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment