Crypto ontbijt: BTC halving hype, ETF uitstroom & Worldcoin op Ethereum

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.

Bitcoin zakt naar laagste prijs in maanden

De cryptomarkt lijkt het zwaar te krijgen in de laatste dagen van de aanloop naar de bitcoin (BTC) halving.

Met nog minder dan twee dagen te gaan naar de volgende halving, zakt bitcoin naar zijn laagste prijs sinds eind februari. Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

Bitcoin halving hype bereikt hoogste niveau ooit

Ondanks de verschuiving in het marksentiment, schiet het aantal zoekopdrachten naar bitcoin halving op Google naar het hoogste niveau ooit.

Ondanks dat sommigen marktexperts beweren dat de bitcoin halving wellicht een “buy the rumour, sell the news” gebeurtenis wordt, toont de Google data aan dat er alsnog veel interesse en hype is omtrent de halving.

Bitcoin ETF’s presteren steeds slechter

Het verschuivende marktsentiment is echter wel terug te zien in de nieuwe bitcoin-ETF’s. Voor de vierde dag op rij ervaren de Amerikaanse beursfondsen een netto-uitstroom.

Gisteren, op 17 april, kwam de netto-uitstroom ook een stuk hoger uit, namelijk op $165 miljoen. Dat komt omdat niet alleen de bitcoin-ETF van Grayscale een forse uitstroom zag, maar ook die van Ark Invest.

Grayscale verwacht meer crypto-ETF’s in de komende jaren

Overigens verwacht Grayscale dat de Amerikaanse toezichthouder niet alleen bitcoin- en ethereum (ETH) ETF’s zal goedkeuren.

David LaValle, ETF-hoofd van Grayscale, verwacht “100%” dat ook ETF’s voor andere cryptomunten in de komende twee tot drie jaar goedgekeurd zullen worden.

SEC voorzitter Gary Gensler ‘trolt’ cryptogemeenschap

Dat hangt wellicht af van wie de leiding neemt bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Vooralsnog lijkt dat echter Gary Gensler te blijven. Gensler wist gisteren de cryptomarkt voor de gek te houden op Twitter.

Hij begon namelijk zijn bericht met: “Het was een eer om voorzitter van [SEC] te zijn” en de cryptomarkt stond al op het punt om zijn vertrek te vieren. Vervolgens schrijft Gensler echter: “En we zijn nog niet klaar.”

Bitcoin ETF’s van Hongkong zijn niet voor China

Over ETF’s gesproken: deze week keurde Hongkong de eerste bitcoin-ETF’s goed. De hype hieromtrent is echter inmiddels flink afgenomen.

De markt in Hongkong is vrij klein, maar er werd gespeculeerd dat vanuit China mogelijk $25 miljard kan stromen naar de ETF’s.

Daar zijn de ETF-experts van Bloomberg het echter niet mee eens. Zij speculeren dat de fondsen hoogstens $1 miljard in de eerste twee jaar zullen aantrekken.

Dat komt omdat Chinese investeerders waarschijnlijk niet in de ETF’s mogen investeren. Handel in crypto is er sinds 2021 verboden.

Worldcoin bouwt Ethereum (ETH) L2-netwerk

Tot slot hebben we nog wat nieuws over het controversiële Worldcoin (WLD) project van OpenAI en ChatGPT oprichter Sam Altman.

Worldcoin gaat een eigen layer-2 blockchain-netwerk lanceren op Ethereum (ETH), genaamd World Chain.

Het platform moet menselijke gebruikers voorrang geven op het netwerk boven bots. Om dit mogelijk te maken moeten gebruikers zich identificeren door hun ogen te laten scannen.

Het bericht Crypto ontbijt: BTC halving hype, ETF uitstroom & Worldcoin op Ethereum verscheen eerst op Crypto Insiders.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment