Crypto NFT’s in zwaar weer: Binance meldt schokkende cijfers

Louise de Graaf


Je zal wellicht gemerkt hebben dat het NFT-gerelateerde nieuws de laatste maanden op een laag pitje staat. Dit heeft alles te maken met de teleurstellende prestaties van de NFT markt. Volgens een onderzoeksrapport van Binance was het derde kwartaal het slechtste kwartaal voor NFT’s in de afgelopen drie jaar. Kan deze markt nog herstellen?


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Dramatisch derde kwartaal voor NFT’s

De totale verkoop van NFT’s in het derde kwartaal bedroeg $299 miljoen. Deze teleurstellende cijfers hebben geleid tot een druk op de koers van ethereum (ETH) en een vrije val in waarde van de meeste NFT collecties.

Het onderzoek van Binance concludeert dat september de slechtste maand was voor NFT’s tot dusver dit jaar. De bodemprijzen van bekende collecties zoals Azuki en Bored Ape Yacht Club daalden beide ten opzichte van het tweede kwartaal met ongeveer 25 procent. NFT’s gerelateerd aan de gaming- en metaverse sector presteerden met een daling van gemiddeld 40 procent nog slechter.

Ook het gemiddelde aantal unieke NFT kopers daalde het afgelopen kwartaal met 14 procent. De gemiddelde verkoopprijs van NFT’s ligt op $38,17. In augustus 2021, op de piek van de NFT hype, lag de gemiddelde verkoopprijs van NFT’s op $791,84.

Komt de crypto markt voor NFT’s ooit terug?

De NFT sector had het afgelopen kwartaal te lijden onder de zwakte van de gehele crypto sector. Hoewel oktober voorspoedig is begonnen voor de crypto markt, viel het derde kwartaal tegen. De gehele crypto markt daalde het afgelopen kwartaal met 8,6 procent. Wellicht dat een stijging van de crypto markt de NFT sector uit de ellende kan helpen.

Kortom: de NFT sector zit in een diepe put en het zal niet gemakkelijk zijn om het tij te keren. Eind september toonde onderzoek van dappGambl aan dat maar liefst 95 procent van alle NFT collecties letterlijk waardeloos is geworden.

Het onderzoek analyseerde 74 duizend verschillende NFT-collecties . Slechts 21 procent hiervan waren volledig in handen van verzamelaars. De overige 79 procent van de collecties is dus gedeeltelijk niet verkocht.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment