Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash

Louise de Graaf


Gisteren maakte de crypto industrie een forse crash mee, als gevolg van de Iraanse aanval op Israël. Dat had een behoorlijke impact; bijna een miljard dollar aan crypto posities werden geliquideerd. Het grootste gedeelte daarvan waren bitcoin (BTC) posities, maar ook verschillende altcoins hadden het zwaar. En onder de 260 duizend getroffenen zit een handelaar die wel een héél erg slechte dag had.


Bitcoin sluit indrukwekkend kwartaal af, maar gevaar ligt op de loer

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Van miljonair naar blut in één nacht

Een handelaar die onder de naam @cryptonerd75 gaat op X werd gisteren niet rustig wakker. De dag ervoor had hij in de memecoin PEPE geïnvesteerd met zijn volledige vermogen van $1,15 miljoen. In de avond begon dat aan hem te knagen, maar wegens vermoeidheid besloot hij er de volgende ochtend pas wat aan te doen. 

Toen hij de volgende ochtend zijn account op crypto exchange Binance opende, zakte de moed hem in de schoenen. Hij had in de munt geïnvesteerd met een 3x-hefboomfunctie. Dat houdt in dat als er een bedrag van $100 geïnvesteerd wordt, er $200 van de exchange bijgeleend wordt voor een totale investering van $300. 

Door de crash was de investering van de trader geliquideerd, een risico van een investering met hefboomfunctie. Als de token crasht, wordt het bijgeleende geld vergoed met je initiële investering. De investering is dan weg. Door zijn complete vermogen in PEPE te stoppen, raakte ‘Crypto Nerd’ al zijn geld kwijt. En bij een liquidatie is er geen manier om het geld terug te krijgen.

Toch nog hoop, door ‘godswonder’

De liquidatie viel Crypto Nerd erg zwaar. Onder zijn bericht op X plaatste hij verschillende reacties met suïcidale gedachten. De handelaar vertelde dat hij jaren achter zijn laptop had gespendeerd en relaties had opgeofferd. Hij had in PEPE geïnvesteerd na een positieve aankondiging van Coinbase, maar verloor daarmee jaren werk. Op zijn bankrekening had hij minder dan $1000 staan.

Twaalf uur na zijn schokkende bericht op X werd er plots $180.000 gestort op zijn Binance account. Wat bleek; Binance hanteert geen 100% liquidatie. In plaats daarvan wordt 83% van de investering geliquideerd. De overige 17% wordt later terug op het account gestort, waardoor het in eerste instantie lijkt alsof alles weg is. Desondanks heeft de handelaar bijna $900.000 aan crypto verloren, maar Crypto Nerd zelf bestempelt het als een godswonder.

Alhoewel het zeer pijnlijk is, is het ook een wijze les. Een compleet vermogen investeren met een hefboomfunctie is ontzettend risicovol. Zeker als het gaat om een memecoin als PEPE, waarbij de grootste factor voor stijging de ‘hype’ is. Daarnaast is diversificatie van investeringen ook enorm belangrijk, iets wat hier ook compleet genegeerd werd. 

In dit geval komt de handelaar er nog ‘goed’ vanaf. Hopelijk besluit de handelaar het voortaan anders aan te pakken. Voor nu zal het echter een voorbeeld zijn van hoe het níét moet.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 177

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment