Crypto land biedt investeerders een paspoort aan met nieuw programma

Louise de Graaf


Opvallend nieuws waarbij El Salvador een nieuwe kans op burgerschap heeft aangekondigd door deel te nemen met crypto aan een investeringsprogramma. Door te investeren heb je recht op een verblijfsvisum en een traject naar staatsburgerschap, wat betekent dat je een Salvadoraans paspoort kunt verkrijgen.


Goed nieuws! šŸŽ‰ Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto šŸš€

Crypto-investeringsprogramma

De regering van El Salvador kondigde op 7 december 2023 een lancering genaamd ā€œAdopting El Salvador Freedom Visa Programā€ aan met Tether, het grootste bedrijf in de cryptocurrency-industrie.

Het investeringsprogramma biedt 1.000 crypto-investeerders, die een investering doen van $1 miljoen aan bitcoin of USDT, de mogelijkheid aan om een Salvadoraans paspoort te krijgen, ook wel staatsburgerschap genoemd.

Het nieuwe investeringsprogramma zou El Salvador 1 miljard op kunnen leveren wanneer er 1.000 rijke crypto-investeerders eraan meedoen. Hierbij is in de eerste plaats het doel om deelnemers in staat te stellen een belangrijke rol te spelen in de toekomst op het gebied van cultuur, veiligheid, technologie en maatschappelijke vooruitgang.

Hoog prijskaartje voor Salvadoraans paspoort

Toch is niet iedereen positief over het hoge prijskaartje dat El Salvador heeft gehangen aan het investeringsprogramma. In een bericht op X liet Alistair Milne, oprichter van crypto-hedgefonds Altana Digital Valuta, weten dat het aanbod van El Salvador teleurstellend is door dat het niet concurrerend is op de wereldmarkt en dat EU-burgerschap voor minder verkregen kan worden.

Zo kun je volgens Henley & Partners, een adviesbureau op het gebied van investeringsmigratie, een staatsburgerschap voor Malta verkrijgen wanneer je een investering doet van ā‚¬750.000. Niet alleen de EU-landen zijn goedkoper, maar ook de buurlanden naast El Salvador. Zo biedt het Caribische eiland Antigua en Barbuda een staatsburgerschap aan bij een donatie van minimaal $100.000 aan het Nationale Ontwikkelingsfonds.

Voordelen om toch te investeren

Ondanks het hoge prijskaartje zouden crypto-investeerders toch kunnen worden overgehaald om te investeren. Er wordt sinds 2021 een pro-bitcoin beleid gevoerd onder leiding van president Nayib Bukele. Hierdoor is bitcoin een wettig betaalmiddel geworden en schafte het eerder de belastingen op technologische innovaties af. Het doel hiermee was om technologische innovaties te versnellen, toerisme in het land te stimuleren, op een betere manier terrorisme bestrijden en betere regionale zakencentra op te bouwen.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment